Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 2

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl srovnávat s originálem, pak by Dům u jezera vyhořel do základů jako zcela nezdařená ukázka naprostého nepochopení předlohy. Bohužel. Pokud ho však budu brát spíš jako volnou variaci daného tématu, tak jak ji lze vyskládat z dostupných hollywoodských propriet, nebo ještě lépe, zcela zapomenu, že existuje kouzelné Siworae, pak lze Dům u jezera uznat za docela příjemnou romantickou pohodovku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Ale nádherně zvláštní. Mysteriózní romanci jsem snad ještě nikdy neviděl. A o to více jsem byl překvapen a příjemně potěšen. Velmi zajímavá a netradiční zápletka, ale také studené a nevlídné kulisy proskleného domu u jezera. A do toho příběh dvou lidí, kteří se minou v čase a jejich jediným prostředníkem je poštovní schránka před domem u jezera. Tohle je uchvacující romance, kterou jsem si užil a která mi nedala vydechnout. Vše do sebe úžasně logicky zapadá a všechny scénky mají hlavu i patu. A ač považuji happyendy za veliké klišé a vítám každý konec, který skončí jinak, nežli happyendem, tady jsem to těm dvoum přál, aby se mohli sejít a radovat se z přítomnosti toho druhého. Prostě tohle je nádherný úžasně lidský příběh s touhou po setkání. A mne tenhle příběh velmi zaujal a dost se mi líbil, takže dávám čtyři hvězdičky. Ale upozorňuji, že neznám originální snímek, jehož je Dům u jezera remakem. A ani mi to nevadí. Tohle je rozhodně jeden z nejzajímavějších a nejzvláštnějších romantických filmů z těch, které jsem kdy viděl, ale o to více potěšující. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná romantika s prvky mystiky. Klasický romantický slaďas, který ale narozdíl od svých konkurentů vůbec nevadí a je vyprávěn dospělou formou, což mi sedí více. Sandra Bullock a Keanu Reeves už v Nebezpečné rychlosti dokázali, že se k sobě docela hodí, jejich vztah je "uvěřitelný" (i když ne v pravém smyslu slova) a ke konci jsem si moc přál, aby Alex ulici nepřešel. Po herecké stránce není co vytknout, Sandra i Neo hrajou dobře a na svůj věk jim to neuvěřitelně sekne, avšak stará škola Christopher Plummer je dokázal přehrát rozdílem třídy, a navíc na to měl jen třetinu filmu. Příjemná romantická mystika, ale do kina bych na to nešel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Môj otec vždy vedel stavať domy, ale nikdy nie domovy." Dá sa nakrútiť romantický film o ľuďoch, ktorí sa nikdy nemôžu stretnúť? Prekvapivo dá - a hoci mám radšej filmy, v ktorých mimozemšťan kozmonautom žerie mľaskavo mozgy, dobrá romantika raz za čas neuškodí (CASABLANCA, NOTHING HILL). Ázijský originál, na ktorého motívy zaujímavou jesennou poetickou atmosférou obdarovaný DOM PRI JAZERE vznikol, som nevidel. Predpokladám, že americká verzia je "jednoduchšia", patetickejšia a prízemnejšia. Ale možno aj nie. Každopádne, nič z toho pri pozeraní nebudete riešiť. Prečo? Pretože herecké výkony sú mimoriadne disciplinované (ak vezmeme do úvahy, čoho sú schopní – v najhoršom zmysle slova – Keanu Reeves a predovšetkým Sandra „Láska a vojna“ Bullocková), krása obrazu pozoruhodná (výprava, kamera) a scenár taký zamotaný, až je to miestami skutočne skôr sci-fi. Film som videl niekoľkokrát a zakaždým ma dojal i roznežnil... a zmiatol. Dodnes rozmýšľam... mohlo sa to naozaj kvôli „časovej slučke“ skončiť tak, ako sa to skončilo? Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/152934/Dom-pri-jazere-80.html ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na to že by to bol nejak objavný snímok ihneď zabudnite a treba to brať ako príjemné stretnutie Sandry a Keanu po rokoch v pekne natočenom romanťáku s chýbajúcimi vtipnými vložkami, s trošku plytkým scenárom a predvídateľným koncom i keď aj ten dokázal zamraziť. To čo fungovať malo fungovalo a vďaka časovej rovine sa nad filmom aspoň trošku zamyslíte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Když Alex (Keanu Reeves) v roce 2004 přiveze strom před dům Kate (Sandra Bullock), je dost malý a je proto nemožné, aby tak rychle vyrostl do takové výšky. (Aknah)
  • Se stejným námětem, kdy jen listy nahradil telefon, pracuje i krátký argentinský snímek Líneas de teléfonos (1996) režiséra Marcela Briganta. (imro)
  • Film se proslavil velmi viditelným „product placementem“ - na plátně se až příliš často objevuje batoh značky Louis Vuitton. (imro)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama