Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fotky, který miluju, barvy, které v souladu s technem žijí vlastním životem, holka bez identity a její divadelní aura. Dialogy orámované čepelí a kamera točící se v rytmu stoupajícího napětí. A tam někde je divák.... nicotná bytost... a sleduje představení. Možná trochu zvrácené, ale to já rád! V tu chvíli byl Jakub lapen absolutním štěstím. Povyskočil si nadšením, nasadil červenou kapuci a sluchátka a šel do světa. 4,5* s tím, že to pořád rezonuje!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá, nezletilá Hayley sa cez sociálnu stránku zoznámi s fotografom menom Jeff. Nakoľko ju neuveriteľne láka spoznať tohto šarmantného muža, príma pozvanie do jeho apartmánu. Ako je ale možné, že nemá obavy zo svojho hostiteľa? Zmiešané pocity. Miestami naozaj dostatočne sarkastické a nepríjemné. No bohužiaľ, zároveň, pomerne pritiahnuté za vlasy. Ozaj mi to neprišlo veľmi reálne. Aj keď musím uznať, že herecké výkony oboch hlavných aktérov ( najmä E. Page ), skutočne výborné. Som rád, že som tento film videl, no sánka mi nepadla. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ellen Page alias Kitty Pryde z X-men 3 si predtým strihla hlavnú rolu v Hard Candy ako 14 ročné dievča ktoré sa cez net zoznámi s chlapíkom. Chlapík skrýva svoje tajomstvo no dievča má tiež pre neho pripravené nepríjemné prekvapenie. I keď si jej postava nezaslúži patričné sympatie zahrala to dobre. Film sa námetom podobá Miikeho pecke Oodishon (1999) no dejom i spracovaním (oboje však dobré) zostáva pozadu a do sveta filmu neprináša nič výnimočné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu moc rád, že tohle netočil Lars von Trier. Poznamenán Antikristem si totiž naprosto živě umím představit, jak by asi přistoupil k odpytlíkování... No ale jinak koukám, že jsem tu mezi vámi tak nějak v pasti. Víte, já doufám, že čtrnáctileté emancipované ženy dneška s touhou brát spravedlnost do vlastních kleští nejprve nashromáždí pořádné důkazy před tím, než si začnou hrát na primáře Sovu. Ony jsou totiž věci, které se fakt nedají vrátit! A tady mám krom koulí na mysli i děravý scénář. Nicméně i tak doufám v ještě jinou věc, a sice v tu, že film V pasti se stane součástí povinných vězeňských projekcí pro pedofily. Já vím, já vím - po novoročním překvapení od Vaška teď není pro koho hrát, ale aspoň se může zvětšit kinosál. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, ze kterého jsem viděla cca 40 minut, než přišla první reklama a s ní spánek. V té pasáži si (údajně) 14-letá holčina s chlapeckou vizáží omotává kolem prstu 32-letého chlapa. Probudila jsem se a chlápek je připoutaný k židli... asi holt inteligentně jen vypadal. Žába ho krmí záplavou keců... chrrrrr... chrrrrr. Je mi líto, "V pasti" neudrželo moji pozornost, což by se mi při prvním sledování "Misery" s nejvyšší pravděpodobností stát nemohlo. Třeba někdy dokoukám (bóže, už těch filmů k dokoukání mám tolik...). První půlka 55%. EDIT: Druhý pokus, vydržela jsem déle, pár zaspaných míst doplněno, ale opět nevím, jak to dopadlo :-(. Kamera byla místy otravná, postava Ellen Page ve mně nevzbuzovala sympatie, Patrick Wilson mě nechával emočně pasivní, ale možná by to bylo na 4*, jestli se mi někdy povede vidět poslední půlhoďku a dobrat se motivace celé téhle úchylárny. 63% EDIT: Ha, napotřetí konečně dokoukán i konec, pár procent přihodím, ale hvězdičku nepřidám. Chování obou postav mi přišlo místy dost nelogické. Pro jednou nedštím síru, hnis a zvratky ohledně častého reprízování stejných filmů stále dokola - pro jednou se to hodilo. 68% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Během premiéry filmu na filmovém festivalu v Sundance, v lednu 2005, selhal systém Dolby Surround. (ČSFD)
  • Vzhledem ke kontroverznímu obsahu filmu drželi tvůrci rozpočet pod jedním milionem dolarů, aby studio nedostalo choutky cokoliv měnit. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama