Reklama

Reklama

Krutá rasa

  • Jihoafrická republika The Breed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chtěli strávit týden dovolené na exotickém ostrově. Jednoho z nich napadl zmutovaný pes a letadlo, kterým přiletěli, našli v troskách... Bratři Matt (Eric Lively) a John (Oliver Hudson) spolu plánují strávit týden dovolené. Společně se svými přítelkyněmi Nicki (Michelle Rodriguez), Sarou (Taryn Manning) a jejich kamarádem Noahem (Hill Harper) si chtějí užít trochu legrace a odpočinku na exotickém ostrově. Na místě je však brzy jeden člen výpravy brutálně napaden psem. Proto se rozhodnou, že ostrov raději opustí, jenže letadlo, kterým do tohoto ztraceného ráje přiletěli, nacházejí v troskách. A to není ta nejhorší zpráva. Mnohem děsivější je, že útok šelmy nebyl náhodný. Po ostrově se totiž pohybuje smečka zmutovaných psů, která rozhodně nemá zájem na tom, aby se výpravě podařilo uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice slabý a nudný horor s nulovou hororovou atmosférou. Když jsem si o filmu přečetl, že to je o zmutovaných zabijáckých psech docela jsem se zaradoval, že po dlouhé době uvidím nějaký monster horor s alespoň dvoumetrovými hladovými bestiemi. O to větší bylo moje zklamání když jsem zjistil, že ve filmu jde hrdinům po krku jen několik naštvaných vlčáků. To byla první věc. Další mínus filmu jsou herci, kteří jsou nesympatičtí a nedokáží si získat diváka vůbec ničím takže se jim ani nedá nějak fandit a je vám úplně jedno kdo bude další na řadě. Další problém jsou stupidní dialogy (ale na to jsem si u hororů tak trochu zvykl). Pro někoho bude velké mínus i to, že ve filmu se nevyskytují žádné utržené končetiny nebo vyhřezlá střeva a film si vystačí jen s minimem krve. A asi nejhorší na filmu je to, že nemá ani nejmenší hororovou atmosféru takže se u něj ani nedá bát. Nejlepší na filmu jsou asi ti psi na kterých je vidět, že prošli dobrým výcvikem a občas je fajn sledovat jak se dostávají přes různé ploty nebo třeba skáčou z křídla letadla do vody. Pokud máte nějaký strach ze psů možná se i budete bát ale jinak ruce pryč. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jedno musím opravdu pochválit. A to že místo nějakého maniaka, příšery, mutanta a kdoví co ještě jsou "zabijáci" normální čoklíci. Dodává to filmu jistý punc realističnosti a hned to člověk jinak prožívá, jelikož si živě dokáže představit, že na něj smečka psů někde na dovolené vystartuje. Problém ale nestává ve chvíly, kdy divák zjišťuje, že nejlepší na tomto snímku je právě ta krásná smečka psů, která tak nevinně kouká ale i nemilosrdně cupuje oběť. Metál těm psům, zahráli to skvěle! A to ostatní. No, máme tu další partičku v chatce, 20 minut nudy a koukání na to, jak přijíždějí, jak paří, jak se líbají, jak člověka nudí svými dialogy a v neposlední řadě jak své role hrají. Ok, jejich jednání když už byli v průseru bylo víceméně logické, ale dal bych facku scénáristovi, popřípadě odmítl takové idiotské dialogy ve filmu říkat. Režisér by si měl hlídat detaily, kdy například postava bere ze sklepa jedno ze starých, zaprášených vín, ale zrovna to co sebere je bez zrnka prachu. Maličkost, ale do očí bijící. Celkově ale nějak nenalézám, kromě skvělých psů, nic, proč bych se na snímek kdy koukl znova. A dabing Lucie Vondráčkové to opravdu nebude. Maximálně si připomenout, jakou má John (Oliver Hudson) s lukem super trefu. :D ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je to béčko, o tom není pochyb ... kamera, herectví, scénář i střih se pohybují na vratké hraně průměru a podprůměru, s několika malými překvapeními a několika trapasy, které uhasí ty drobné jiskřičky naděje na lepší podívanou. Snad bych to hodnocení i zvedl, už jen kvůli těm pejsanům (a pár dost realisticky natočeným scénám jejich likvidace - opravdu je nerozjela tím Mercedesem?), nakonec mne ale spolehlivě zkopla dolů poslední scéna. Tož zase někdy příště, pane rejžo. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Bohužel veřejností příliš neznámé, ale zato jedno z mých nejvíce oblíbených vyvražďovacích zvířecích béček. Největší kladné body film dostává za reálnou předlohu, protože si nikterak nechce hrát na sci-fi zmutovanou bestii, která si podá jednoho studentíka zadruhým. Pejsci ve filmu jsou opravdoví bez nějakých počitačových příkras, pěkně vycvičení a hlavně umí poslechnout to co po nich pan režisér chce, aby předvedli na filmovém plátně. Když se rozhlédnete i nad tím kusem krásné lesní přírody okolo, je to krása pohledět. Herecké obsazení se taktéž nemá za co stydět a když už nic, tak alespoň Michelle Rodriguezová je symbolem nějaké stupňové kvality. Scénář není nikterák složitý a spíše je prošpikován akčními i překvapujicími momenty. Závěrečná scéna je možná trochu zbytečná, ale třeba si Nicholas Mastandrea nechal otevřená vrátka pro případné pokračování a pokud jde o mě já bych se mu ani moc nebránil. Pokud máte rádi zvířatka a zvlášť pejsky, určitě si nenechte tento film ujít, byla by to škoda už jen z faktu, že The Breed je naprosto ideální odpočinkový počin. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenápadité tuctové béčko, ve kterém nejlepší herecký výkon podává smečka psů, kterým nelze nefandit v jejich chválihodné snaze sežrat otravné hlavní charaktery. I jejich štěkot obsahuje více myšlenek než-li dialogy plné replik typu "Hráli si na Boha!". Největší průšvih je, že to nemá byť jen náznak atmosféry. Kdyby to alespoň bylo směšné a divák se mohl zasmát na účet tvůrců, tak by se to ještě v rámci možností možná dalo. Jenže to o Kruté rase také neplatí, tohle je prostě devadesátiminutová nuda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Shodou okolností herečka Michelle Rodriguez, která ve filmu hraje postavu Nicki, začala rovněž hrát v seriálu Ztraceni. (Stocki)
  • Natáčení začalo 25. dubna roku 2005 a skončilo přibližně o dva měsíce později. (Stocki)
  • Režijní debut Nicholase Mastandrea, coby asistent režiséra ale spolupracoval na více než třiceti snímcích. (Stocki)

Reklama

Reklama