Reklama

Reklama

Block Party

  • USA Block Party (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o vzniku a průběhu jedné ambiciózní pouliční hiphopové párty na ulici v Brooklynu. Vše v doprovodu, pro mne neznámého, amerického komika Davea Chappella, který se s vervou a mocným týmem pouští do velkoryse pojaté párty. Nechybí přípravy, nadšení, hudba, mučednické sjednocování černošského obyvatelstva s jejich věčnými hesly a horlivě přijímanou rolí utlačované rasy. A ta famózní budova Breaking Angel s jejich bizarním obyvatelstvem a vzletným snem. Vše v nadšeném idealistickém tónu o výjimečnosti, velkoleposti, neopakovatelnosti. Všichni, kteří se zapojují do tohoto zvláštního projektu jsou nadšení a optimističtí. Snaží se vychovávat, pomáhat, ale též věčně a pokrytecky naříkat a láteřit. Ale celkové přípravy a průběh pro svoji technickou nejednoduchost zaslouží velký respekt a obdiv. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na film Block party jsem se bál podívat. Sice Michela Gondryho unávám a jeho filmy se mi líbí, ale už tak moc nehodloju Rapu. Proto jsem šel na film s obestředností a líbí se mi že to o tom Rapu vlastně moc není. Je to spíše taková Way tour, tedy cesta na ten rap koncert. Takže se setkáváme s roztodivnýma lidma(hipíci, drsní gangsta niggaz, aj.) Mezitím se ukazujou ukázky z toho koncertu. Nejlepší je rozhodně Kanye West. Docela překvapení ale jeto spíše takový průměr, ale za to že jsem byl fakt překvapen dávám o jednu hvězdu navíc. ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Už je to pár let co jsem tenhle skvost shlédl. Úžasný průvod s opravdovými americkými umělci co se týče rapu, r´n´b a funku. Narvat do jednoho "filmu" osobnosti jako Most Definity, užasnou a nádhernou Layuryn Hill, Commona, hezouna Johna Legenda, profíky Westa & Daddy Kana a obry jménem Fugees, to je celkem umění. Průjezd s těmito hvězdami ulicemi Brooklynu se nedá hodnotit jinak než 5*****. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Přestože vzdálenost hip hopu k mému oblíbenému metalu je stejně daleká jako má cesta k získání jakéhokoli vysokoškolského titulu, tenhle dokument mě naprosto dostal. Něco tak vtipného a plného enegie jsem v kinech už dlouho neviděla. Btw, byl to jediný film na MFF KV, u kterého jsem viděla lidi vestoje aplaudovat. (pozn.: zase tolik filmů jsem nestihla...) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Block Party není jen záznamem koncertu nějakých hiphoperů, ale i obrazem komunity, která jím žije a toho, jak je tento hudební styl vnímám mimo ni. Nutno říct, že tahle komunita působí velmi nesourodým dojmem. Hodně vzývá Ježíše, ale nově též Aláha, z (až huličské) pohodovosti bleskově přechází ke vzteku a pocit, že je opravdová, se mísí s vnímáním její neautentické namachrovanosti. Skoro všechny tyto její vlastnosti jsou mi naprosto cizí. Nemám pocit, že dokument pronikl o moc dál, než jsem již byl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Dave Chappelle projekt financoval vlastními penězi. (D3VIL)
  • Koncert byl natočen 18. září 2004 v Downing street v Brooklynu. Scény v Ohiu byly natočeny tři dny nato. (D3VIL)
  • The Fugees (Wyclef Jean, Lauryn Hill, Pras) ve filmu vystupovali poprvé po sedmi letech. (D3VIL)

Reklama

Reklama