Reklama

Reklama

Nepříjemná pravda

  • USA An Inconvenient Truth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní. Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000 přesměroval kormidlo svého života vstříc záchraně planety před nezvratnými změnami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Al Gore vám vyvráti mnohé z mýtov a ukáže, ako to v skutočnosti s našou planétou vyzerá. Videl som aj iné dokumenty z druhej strany pohľadu, Al Gore u mňa vyhral. Čo ma mrzí, že mnohé fakty nespomína, nachádzajú sa v jeho výklade aj nejaké chyby, ide tu trocha aj o jeho sebaprezentáciu a všetkému, čo spomínal dopomáhajú aj iné faktory, navyše rastliny CO2 dýchajú. Je to až príliš kontroverzný dokument a ja mám až príliš málo informácií na to, aby som sa mohol týmto dokumentom oháňať ako o nespochybniteľnej pravde, keď ani používané argumenty neboli najsprávnejšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných 5* a proč? Jednoduše. Konečně někdo přenesl toto téma na filmové plátno a v této formě rozhodně osloví více lidí a konečně někdo možná pochopí kam náš svět směřuje. AL Gore, nás provádí svým světem a světem, který pomalu poznává co dokáže globální oteplování, velmi příjemně a není tak vnucený a sebevědomí jako všem známý Michael Moore. Množství dat je velmi působivé a některé údaje mi vyrazili dech. Jen tak dál ať se točí tyhle filmy a konečně se o problému začne snad více mluvit. Je to potřeba, protože dnes je 22. prosinec 2006 a ještě v Pardubicích nebyl sníh a až za 10 let budu psát jak se 22.12 opaluji bude pozdě. ()

Reklama

havLord odpad!

všechny recenze uživatele

Tak mě bývalý budoucí prezident USA přesvědčil a ode pozítří převádim žabičky přes D11 a poutám se ke stromum... ne, vážně... příští pondělí jedu na LANku, takže si tam s sebou beru kolo, montuju ho na generátor a elektřinu si vyrábim sám. Pot budu zadržovat, abych výpary neznečišťoval životní prostředí. Nebudu dýchat, abych neprodukoval CO2. Ne, vážně... Big Gay Al má jedinou pravdu v tom, že iniciativa je na vás. Jestli se má něco změnit, tak jediný, kdo s tím může něco dělat, jste vy. Takže, vy hovádka, ode dneška se postíte. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu jsem na chuť nepřišel a to mám podobný žánr docela rád. Ale proti gustu - Ocenění: Oscar '06 - dokument, píseň (I Need To Wake Up) Broadcast Film Critics Association Awards - dokument Central Ohio Film Critics Association - dokument Chicago Film Critics Association Awards - dokument Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - dokument Florida Film Critics Circle Awards - dokument Los Angeles Film Critics Association Awards - dokument National Board of Review - dokument National Society of Film Critics Awards - dokument Online Film Critics Society Awards - dokument San Francisco Film Critics Circle - dokument Washington DC Area Film Critics Association Awards - dokument ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,146,161Tržby Celosvetovo $49,756,507Tržby za predaj DVD v USA $31,620,744 //počet predaných kusov 1,661,518║ Al Gore zaujal a po celý čas mal čo pútavé a doslova horrorové o ľudskom znečisťovaní planéty povedať, strach a hrôza z tohto dokumentu ostáva nad výpoveďou ľudského počínania. /80%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • První dokumentární film, který získal dva Oscary. (HellFire)
  • Al Gore sa venuje ekológii už 20 rokov a samozrejme tieto poznatky využil aj v dokumente. (Greenpeacak)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama