Reklama

Reklama

Bílá masajka

  • Německo Die weisse Massai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hoss) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu, který se svými zbraněmi a v tradičním kmenovém obleku působí strhujícím dojmem. Fascinovaná Carola se do něj bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele (Janek Rieke) pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth (Katja Flint), s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde také svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi. Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce.

Dobrodružství, které Bílou Masajku provedlo rájem i peklem, trvalo čtyři roky. Odvážná a rozhodná žena, hrdý válečník a nádherný milostný příběh, odehrávající se ve strhujícím africkém prostředí - to byly ingredience, které knize napomohly k jejímu mezinárodnímu úspěchu. Byla přeložena do 16 jazyků a prodalo se jí více než 4 miliony výtisků. V České republice se kniha stala také velmi úspěšnou a prodalo se 20 000 výtisků. Film Bílá Masajka bude promítán také v rámci MFF v Karlových Varech, za účasti JACKY IDO, který hrál Lemaliana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

TO 

všechny recenze uživatele

Film, který překonal mojí nedůvěru k německé kinematografii, zásluha leží především na knižní předloze. Poměrně dobře natočený, zajímavý příběh ženy, která se rozhodla žít (k mému naprostému nepochopení) v keňské buši. Klidně bych byl i pro zfilmování dalších dvou částí – Zpátky z Afriky a Shledání v Barsaloi, ale raději spojených v jeden film. 70% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Žádná sexuální turistika ať plánovaná nebo neplánovaná nepřináší do života nikdy nic dobrého.Švýcarka Carola,která se svým snoubencem Stefanem odpočívá na dovolené v Keni se zakouká do afrického válečníka z kmene Samburu který se jmenuje Lemalian a rychle zapomene na svého snoubence kterého má po svém boku a kterého následně pošle zpátky do Evropy a sama zůstane v Africe,aby mohla najít svou "osudovou" lásku.Svého "prince" najde a rozhodne se s ním natrvalo zůstat.Dovedl jsem pochopit když se námořníci z filmu Vzpoura na Bounty zamilovali do krásných Tahiťanek s věnci kolem krku,protože okolo nich byl prostě ráj na zemi,ale že se Švýcarka zamiluje do Samburského válečníka,který bydlí v chatrči bez vody,záchodu i elektřiny a vrhne se tím do nebezpečného dobrodružství tak to jsem pochopit nedovedl.Carola odjede do Švýcarska navštívit svou rodinu a oznámit jim,že se bude v Keni vdávat,ale pochopení u své rodiny v civilizovaném světě samozřejmě nenajde.Ve Švýcarsku prodá svůj obchod s oblečením a peníze použije na živobytí v Africe.Odjede zpátky za milencem kde jí vesničani uspořádají svatbu s Lemalianem.Zároveň začne podnikat a prodávat ve svém obchodě běžné spotřební zboží.Po čase se jí narodí dcera a mezitím se vyhrocuje její vztah s horkokrevným Afričanem.V podnikání se jí moc nedaří,protože velké množství zboží její muž rozdá příbuzným a známým,protože to bere jako něco normálního.Africký manžel se začne chovat jako typický žárlivý násilník a ukáže svou pravou tvář.Když Lemalian svou ženu několikrát obviní z cizoložství a pak jí i jednu flákne tak Carola pozná jaké to je milovat křováka.Nakonec tato událostmi ošlehaná žena sebere odvahu a i se svou dcerou odjede zpět do Švýcarska obohacená o zážitky a zkušenosti.Protože je film podle skutečné události tak může sloužit jako odstrašující příklad pro ženy,které chtějí zažít dobrodružství a jezdí do Tunisu,Egypta a dalších podobných zemí kde už na ně čekají lovci srdcí osamělých žen. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Uživatelka kiddo má pravdu - tahle ženská má mozek v kalhotkách. A to mi na tomto filmu nejvíc vadilo. Žádný důvod, proč se najednou, jen kvůli jednomu pohledu (holt přeskočila jiskra, že jo) odstěhuje kamsi do buše a bude spát na zemi s někým, koho vlastně nezdá. Ano, vím, o tom důvodu tenhle film není, je to o tam, jak tam lidé žijí a jak se s tím tato žena vypořádá, ok. Ale pořád se nemůžu zbavit pocitu, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. Zkrátit stopáž o půlhodiny, obsadit tam někoho jiného a hlavně přidat postavám trochu věrohodnosti (jasně, africký chlap, vychován jako lovec, jen tak dovolí, aby si ženská dělala, co chtěla, speciálně když ve filmu je řečeno, jak se k nim chovají…) a mohl by to být stejně skvělý film, jako například Vzpomínky na Afriku. Takhle to je jen průměr, na který si za pár dnů sotva vzpomenete. 50 %. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Hodnotit film podle toho, jak moc tupe si pocina jeho hrdinka mi prijde ponekud nevhodne. Film popisuje skutecnou udalost, a prave ta "tupost" hlavni postavy zapricinila ze vubec vzniknul. Pro me osobne velmi zajimave drama, v pulce jsem zacal vazne premyslet nad tim, jak ta chudera vlastne dopadne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý a veľmi poučný film. Lebo keď toto je podľa skutočnej udalosti, tak toto len máloktorá hlava poberie a snáď bude pre niektoré radodajky mementom. Lebo prísť na dovolenku do Kene s priateľom, s ktorým ste dva roky, a potom ho poslať rovno k vode a ostať žiť v riti len preto, že sa vám páči dlhá klobása miestneho šamana, tak to je už fakt IQ mínusových hodnôt. A potom si po čase uvedomíte, že aha, oni majú asi iné tradície. Nechápem, ako mohla táto fľandra tak dlho vydržať žiť v podmienkach prvotnopospolnej spoločnosti a až ženská obriezka ju po čase presvedčila, že ono to s tým civilizačným vývojom v Afrike nebude také prudké. A ešte si o tom napísala knihu, aby sa pochválila. Fakt tuposť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Africké scény sa filmovali v Keni a zábery zo Švajčiarska boli natáčané v Mníchove. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenné knihy Corinne Hofmannové. (CrypzzXD)
  • Herci a štáb bydleli během natáčení ve stanech s kmenem Samburů. Současně studovali také jejich jazyk a zvyky. (zuza99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno