Reklama

Reklama

Bílá masajka

  • Německo Die weisse Massai (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hoss) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu, který se svými zbraněmi a v tradičním kmenovém obleku působí strhujícím dojmem. Fascinovaná Carola se do něj bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele (Janek Rieke) pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth (Katja Flint), s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde také svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi. Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce.

Dobrodružství, které Bílou Masajku provedlo rájem i peklem, trvalo čtyři roky. Odvážná a rozhodná žena, hrdý válečník a nádherný milostný příběh, odehrávající se ve strhujícím africkém prostředí - to byly ingredience, které knize napomohly k jejímu mezinárodnímu úspěchu. Byla přeložena do 16 jazyků a prodalo se jí více než 4 miliony výtisků. V České republice se kniha stala také velmi úspěšnou a prodalo se 20 000 výtisků. Film Bílá Masajka bude promítán také v rámci MFF v Karlových Varech, za účasti JACKY IDO, který hrál Lemaliana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Uživatelka kiddo má pravdu - tahle ženská má mozek v kalhotkách. A to mi na tomto filmu nejvíc vadilo. Žádný důvod, proč se najednou, jen kvůli jednomu pohledu (holt přeskočila jiskra, že jo) odstěhuje kamsi do buše a bude spát na zemi s někým, koho vlastně nezdá. Ano, vím, o tom důvodu tenhle film není, je to o tam, jak tam lidé žijí a jak se s tím tato žena vypořádá, ok. Ale pořád se nemůžu zbavit pocitu, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. Zkrátit stopáž o půlhodiny, obsadit tam někoho jiného a hlavně přidat postavám trochu věrohodnosti (jasně, africký chlap, vychován jako lovec, jen tak dovolí, aby si ženská dělala, co chtěla, speciálně když ve filmu je řečeno, jak se k nim chovají…) a mohl by to být stejně skvělý film, jako například Vzpomínky na Afriku. Takhle to je jen průměr, na který si za pár dnů sotva vzpomenete. 50 %. ()

Mona07 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy jsem měla sto chutí odstěhovat se do Barsaloi, tak mě uchvátilo zdejší prostředí, divoká příroda, kultura a to i přes detailně popsané problémy, kterými si musela Carola projít. Film na mě tak silně nepůsobil. Opět se projevilo, že film v mém případě NIKDY nepředčí knihu. . . člověk ve filmu v takové míře nevidí a nevnímá pocity, které se dají snáze popsat na stránkách knih a proto mu dělá větší problémy pochopit jednání jednotlivých postav. Kniha je kniha... a film je film. Přesto dávám čtyři * , jelikož mě tenhle skutečný příběh neskutečně dostal. . . 7/10 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pár let po mezinárodním úspěchu filmu Nikde v Africe vzala další německá režisérka autobiografickou knihu německy píšící autorky a vyrazila do Keni. Příběh, který tam natočila, je ovšem o dost slabší. Vypráví o téměř neuvěřitelné naivitě dívky, která se zamiluje do exota z buše a provdá se za něho. A v místech, kde život ženy nemá ani takovou hodnotu jako život kozy, se nesnaží pochopit místní mentalitu a tradice, ale očekává, že se všichni změní podle jejích přestav. Dobře zahrané, profesionálně natočené, ale možná to mohlo být kratší. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se zajímavým příběhem. Láska na první pohled, která za sebou pálí mosty, nechává civilizaci a vrhá se vstříc životu, který si ve svém křesle představit nedokážu. Nenechte se ale zmýlit. Tohle není červená knihovna. Tohle je realita. A hodně těžká realita. Knížku jsem nečetla, ale film i když nejde o žádné veledílo jsem určitě neviděla naposled. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, co si o tom myslet ... Ani nevím, jestli mě to vlastně bavilo a nebo ne ... a přesto dávám čtyři hvězdy, tak hádám, že ano, ikdyž si myslím, že spíše ne ... Každopádně je to neuvěřitelné, že se něco takového vážně stalo. Nakonec utekla, ale každý rozumný člověk, co by byl v její situaci by utekl asi už po prvním sexu a nebo ihned potom, co viděl, že pije krev z mrtvé krávy. Myslím, že tehle film budu asi ještě chvíli vstřebávat. Vždycky jsem si myslela, že na národnostech a kulturách nesejde, ale poslední dobou se čím dál tím víc přesvědčuju, že na tom záleží! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Africké scény sa filmovali v Keni a zábery zo Švajčiarska boli natáčané v Mníchove. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenné knihy Corinne Hofmannové. (CrypzzXD)
  • Snímek byl v roce 2006 nominován na cenu nejlepší film na mezinárodním filmovém festivalu v Bangkoku. V soutěži však zvítězil símek Voda (2005). (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno