Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Věrohodné postavy, scénář, který nedělá z diváků blbce, a hlavně Maggie Gyllenhaal, na které to celé stojí. Ale všemu navzdory jde pouze o standardní ukázku současného amerického nezávislého filmu. Režie je velmi civilní až dokumentaristická, takže to sice sedí k tématu, ale hrozí, že se méně vstřícní diváci začnou nudit. ()

Ivush 

všechny recenze uživatele

Pěkné, ale ten film se mohl rozvíjet dál.Přišlo mi, že ten konec byl tak nějak "na rychlo".Kdyby se to víc rozpracovalo, dopadlo by to líp.Ale já i tak dávám 4hvězdičky, protože Maggie patří mezi moje oblíbené herečky a podle mého názoru si i tentokrát vedla dobře.Působila na mě přesvědčivě a stala se skoro jediným plusem celého filmu.Ostatní herci nehráli nijak skvostně a občas působili až křečovitě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé filmy stojí na představiteli hlavní role. V tomhle případě je to představitelka. Maggie Gyllenhaal je skvělou herečkou, kterou mám osobně velmi rád, mimochodem i proto, že to není žádná z amerických krásek, ale prostě pěkná ženská. Ve filmu "Sherrybaby" nám navíc své přednosti ukázala v celé své kráse, a to jak přednosti herecké, tak přednosti fyzické. Herečtí kolegové jí zde nesahají ani po kotníky, na ni je upřena pozornost a ona dělá všechno, aby tuto pozornost ustála. Daří se jí to, její role je celkem dobře napsaná. Což je také tak nějak jediná role. Jsou zde motivy, které jsou naznačené, všechny jen proto, aby bylo vidět, jak může člověk padat na dno, co všechno mu v tom pomáhá. Těch vlivů je neskutečně mnoho a Sherry se setkala s velkým množstvím. Drogy, přátelé, kteří se na vás vykašlou, otec, který si rád sáhne, když nikdo zrovna není kolem, no a nakonec i ona sama, která si myslí, že je středem vesmíru, že se všechno musí dít tak, aby to bylo v její prospěch. Neděje se tak a ona se s tím jen těžko vyrovnává. Především pak s tím, že nevychovává svou dceru, která už jí ani neříká mami, ale Sherry. Jejími rodiči jsou teď Sherryin bratr a jeho manželka. Snaží se s dcerou sblížit, ale je to komplikované. Její postavě se dá jen těžko fandit, ale Maggie má přece jen něco v sobě, co vás úplně neodradí. Když už se s ní trochu sblížíte, film najednou končí. Krátká stopáž je sice hezká, ale tady se končí v tom nejzajímavějším. Je to škoda, pár minut navíc by tomu slušelo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

"Sherrybaby" mi před lety ve Varech unikl, napravil jsem to až nyní díky nočnímu filmovému klubu na ČT2 :) A nelituji, je to dobrý film mající své kvality. Celý snímek stojí a padá na výkonu Maggie Gyllenhaal, která na MFF KV 2006 dostala za roli v tomto filmu cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Danny Trejo zde má okrajovou roli a nestojí v podstatě za řeč. Líbila se mi nezúčastněná kamera, která jakoby s odstupem sledovala hlavní hrdinku, která v podstatě neslezla po celou stopáž z jediného záběru. V rámci žánru lze ocenit i celkovou civilnost a uvěřitelnost postav a jejich chování. A konec mi přišel velmi silný. "Sherrybaby" lze vnímat s ohledem na relativně nízké místní hodnocení jako dobrý test vlastní (bez)předsudečnosti - pokud se vám líbil, nejspíš jste s hlavní postavou soucítili a měli pro ní pochopení. Pokud jste se nudili a byli zmítáni averzí vůči Sherry, v reálu byste nejspíš nad podobnou existencí jen štítivě uplivli. A objektivní hodnocení filmu se mezitím někde cestou vytrousilo... tady se hodnotí vlastní postoj k filmové postavě, nikoli film jako takový. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Svobodná matka právě propuštěná z vězení bojuje s touhou po drogách a řeší vztah ke své malé dcerce, která vyrůstá u jejího bratra a jeho manželky. Role jak vyšitá pro udělení nějaké té zlaté sošky. Maggie Gyllenhaal využila svou příležitost naplno a předvádí nám naprosto nepřikrášlenou, drsnou hrdinku, která nemá daleko k roli Charlie Theron v Monster, co se oběti na oltář hereckého výkonu týče. Sherrybaby má ale tu nevýhodu, že krom výkonu hlavní představitelky nic jiného nabídnout nemůže. Příběh je přeci jen mnohokrát recyklovaný, a scénář tento nedostatek nedokáže nijak kompenzovat. Chybí tu nápady, nějaké výraznější zvraty. Když se na konci hrdinka rozhodne s dcerkou prchnout, celé to tak nějak vyšumí, a diváka nedostane. A Danny Trejo? Vážná role spíš k pousmání, dojemně neohrabaná – Danny, vrať se k nožům. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama