Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přehlídka nálad jedné feťačky a ke konci ukázka její lidskosti. Vážně bych si přála dát vyšší hodnocení, ale nejde to. Bohužel opět celý film visel na výkonu hlavní herečky Maggie Gyllenhaal, která se snažila celou svou hereckou schopností zachytit myšlenkové pochody svojí postavy a předejít tak jakýmkoliv spekulacím o její neschopnosti. Feťačka, která zjevně díky problémům v rodině(pravděpodobně s otcem)spadla do drog a kradla a mezitím porodila dítě, které se jí ale po dlouhé době strávené ve vězení emočně oddalovalo... Nevím jak to muselo být pro matku těžké, ale nutno říct, že se skutečně snažila. Spolu s popiskem a obsazením do hlavní role jsem čekala mnohem více od tohoto snímku. Bohužel se z toho vylouplo průměrné drama se zářící hvězdou - Maggie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Věrohodné postavy, scénář, který nedělá z diváků blbce, a hlavně Maggie Gyllenhaal, na které to celé stojí. Ale všemu navzdory jde pouze o standardní ukázku současného amerického nezávislého filmu. Režie je velmi civilní až dokumentaristická, takže to sice sedí k tématu, ale hrozí, že se méně vstřícní diváci začnou nudit. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přes závažné téma je Sherrybaby tak nějak filmem bez jakékoli výpovědi. Cosi se tam sice odehrává, přesto film působí téměř prázdně. Nic zvláštního Vás nepřekvapí, žádná pointa Vás citově nezasáhne, nic Vás nedonutí k zamyšlení. Zkrátka film, který se sice očividně o nějaký přesah snažil, ale nedaří se mu vybočit z šedivé, již několikrát viděné průměrnosti a zarýt se hlouběji do paměti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chudák Maggie Gyllenhaal. Ti se s ní tady vůbec neserou. Jde to s ní z kopce a člověk se občas diví, že na to má ještě nervy. Taky proto je zajímavý sledovat právě tenhle film. Průser je ale ve chvíli, kdy s filmem naloží příšerně se táhnoucí nuda a Maggie už nebude tak zajímavá jako ze začátku. V tu chvíli se totiž objeví Danny Trejo, člověk čeká nějakýho drogovýho dealera, co tam bude házet nadávky po každym, včetně chudince Maggie. Jenže on se z něj vyklube takový roztomilý tatík, který se zrovna ze závislosti vyléčil a bude pro milou Maggie vrba. Kdybych mohl, tak bych do komentáře napsal, že tenhle film je ten nejobyčejnější film, který jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Ještě jedno procento dolů, a bude to uplně přesný. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2006 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (Sherrybaby / SHERRYBABY / Sherrybaby) - Příšerně nudný film, Danny Trejo v kladné roli??? Divné... - 1. 7. 2006 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 35% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama