Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Co by vzniklo, kdyby chtěl Wes Anderson natočit mix Addamsovi rodinky a Texaského masakru? Pravděpodobně něco podobného, jako je tento film. Filmu může být podle knihy s autobiografickými prvky jak chce, ale uvěřit, že něco podobného někde proběhlo, mi upřímně moc nešlo. Na přebalu dvd je napsané "jeden z nejlegračnějších filmů roku", v tom případě jsem musel být ten rok v nedobrovolné hybernaci nebo snad ještě na houbách, protože na rok 2006 to nevypadá. Filmu přesto nelze upřít jeden zásadní klad a to herecké obsazení, kterému se samozřejmostí sobě vlastní vévodí Annette Beningová. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

V tomto filme nikto nie je normálny, každého lízla dáka odchylka či úchylka. Augusten Burrough mi osobne nič nevraví, no ak sa zmietal v takomto životnom príbehu, rada by som si o ňom niečo zistila ako sa z toho všetkého vylízal..Nech už je knižná predloha akákoľvek, Ryan Murphy prostredníctvom Running with Scissors podáva zaujímavú osobnú anamnézu, no ide na to trochu manipulatívne...miestami až do sileného extrému...napr. v prípade Annette Bening...nebyť zbytočne hysterického pátosu, tento originálny snímok si u mňa získa aj vyššie sympatie... ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Úžasné panoptikum psychicky narušených postav, které přináší skrze obrazovku vtip, místy hořký jako pelyněk. Síla příběhu je umocňována jednak hvězdnými hereckými výkony, ale také faktem, že se jedná o skutečný příběh o rodině hlavního představitele. Závěrečná dojemná scéna na lavičce ve mě evokovala vzpomínku na Forresta Gumpa, a jestliže jemu jsem udělil čtyři hvězdy, tady musím zejména díky reálnosti komedie a skvělým hereckým výkonům ještě jednu přidat. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vyzrálých pubescentů mě na csfd vždy uklidní. Je to lepší než kompas, stačí sem juknout a hned vím, na co se mám v bedně kouknout. Skvosty jsou zvláště škatulkáři, snažící se svým upoceným slangem lajnovat mantinely, kam až co může a kde začíná něco jiného. Synáčkům a dívenkám ze spořádaných rodin třikrát nazdar !!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

S tunajším hodnotením nesúhlasím, ale rozumiem. Až na herecké výkony (vrátane Baldwinovho takmer len šteku) je to krajne nedivácke, nepríjemné, chvíľami vyslovene odpudzujúce. Je ťažké vytvoriť si k niektorej z postáv čo i len trochu pozitívnejší vzťah, napriek absurdnosti mnohých scén je takmer nemožné sa pri sledovaní zabávať, uvoľniť. Ešte aj rozhodnutia a postoje, s ktorými by sa samými o sebe dalo stotožniť, sú v kontexte vývoja postáv a ich prostredia prinajmenšom kontroverzné. Ale zároveň to nie je hlúpe ani do seba prepadnuté a určite originálne... vlastne až bizarné a bez vyslovene pozitívnej čo i len sekundy. Nebolo by zlé dať si to znova a pre tentokrát sústrediť pozornosť už len na hlavného hrdinu, na tú JEHO cestu, pretože v tejto rovine by snáď šlo zo seba vydolovať aspoň záchvevy empatie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama