Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dylan trpí nevyléčitelnou nemocí. Díky televizní show má možnost splnit si poslední přání.  Carol má jediného syna Dylana, který trpí nevyléčitelnou nemocí. Zúčastní se televizní show, kam je pozván, aby mu splnili jeho největší sen. Dylan si přeje strávit víkend se slavnou supermodelkou. Carol, kamarádi i celý televizní štáb jsou připraveni udělat cokoli, aby splnili jeho poslední přání. Dylana čeká nejlepší víkend jeho života! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Poslední přání aneb jak zemřít s úsměvem na rtech. Dylan Jameison coby šestnáctilený chlapec trpící nevyléčitelným mozkovým nádorem byl vybrán do televizního pořadu plnícího umírajícím lidem jejich poslední přání. Dylanovo přání se však vymyká jakémukoliv očekávání, rád by strávil víkend o samotě se zbožňovanou modelkou Nikki Sinclair. Splní se mu jeho naivní klukovské přání? ● Očekával jsem další z řady pubertálních komedií, avšak hluboce jsem se mýlil. O smrti se nežertuje a film Poslední přání je melancholickým snímkem o chlapci, který si plně uvědomuje poslední dny svého života. Není ztělesněním amerických neomezených možností, nic nám nenamlouvá ani neslibuje, snaží se vykreslit poslední dny Dylana reálným příběhem. Na prahu svého života a zrodu v život nový, který však Dylanův ateismus zarputile odmítá, ho v roli Hádese vítá zesnulý otec. Snímek nám současně ukazuje prostřednictvím Nikky pravou tvář většiny modelek: krásné sexy tělo, povahově mrcha k pohledání, ale kdesi uvnitř křehká, zranitelná a zlomená. "Jsem švorc... Můžu mít lacinější pohřeb." ║24.8.2009║ ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Po výborné první půlce došlo k velkému zklamání. Kdo by neměl přání - dokonce i přání podobné tomu Dylanovu (ačkoliv já bych teda bral radši agentku, než tu nepříjemnou blondýnu), jenže co je moc, je příliš, a nadějně rozehraný příběh je pokroucen a rozšlapán do prachbídné americké pohádkové romantiky s moderními prvky východních filozofií. :-) ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Toto ani zďaleka nie je komédia, aj keď netvrdím, že sa tam komediálne prvky nenachádzajú... Je to vcelku smutná dráma o mladom umierajúcom chalanovi, ktorý navzdory svojmu okoliu, ale hlavne preto, že už fakt nemá čo stratiť, prejaví svoj názor a zaželá si víkend so supermodelkou. Film však padá na slabých hereckých výkonoch a nepozdvihujú ho ani zaujímavé cameo roly v podaní Ethana Hawka, či Wyclefa Jeana. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodový film. Cesta za snem ,který se člověku těsně před smrtí může splnit. Snímek je označen jako "komedie", ale tak jednoznačně bych to neviděl... Docela dobře by se zde hodil i žánr "drama", jelikož snímek o umírání k tomu prostě musí vybízet. Poslední přání je vtipné, jako teen komedie a zárověň dojemné, jako správne drama, které člověka nenecha chladným. Michael Angarano mě hodně překvapil. Na herce, kterého neznám se této role ujal jako zkušená filmová star. Sunny Mabrey zase okouzlila krásou a sympatičností. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý film mířený na teenagery, který pracuje s nevyléčitelnou nemocí, ale i jasným poselstvím, že když něco moc chcete, může se to splnit. Mladý Dylan trpí nevyléčitelnou nemocí. Když se dostane do televizní soutěže a vyhraje ji, jeho přáním je strávit víkend se slavnou a krásnou modelkou. Ta však odmítne. Dylan tedy spolu se svými kamarády vyrazí za ní, aby ji přesvědčil, že vše myslí upřímně. Poté, co se setkají, zjišťuje mladá žena, že někdo má i větší problémy, než jaká ona má traumata, a nakonec se Dylanovi poslední přání splní. U filmu už od začátku tušíme, či snad dokonce víme, jak skončí, a skutečně ke konci mačká slzičky. Naštěstí se dokáže snímek i sem tam poněkud shodit a ono teenagerovské herectví dělá ze snímku sice nijak velkolepou (jako třeba u noirovky Brick / Zmizení), ale aspoň sympatickou podívanou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom štáte Pennsylvania a meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama