Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Vizuálně perfektní, pár silných scén by se taky našlo (no jo, taky zbožňuju masakry jeden proti všem) a navíc je tu perlička v podobě logického ospravedlnění klasického wuxia létání - odehrává se to na onom světě, resp. v Mezinebí a jsou tam vpodstatě jen mrtví, démoni a rytíři smrti, tak co by si nezalítali;-) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jungcheon jsem netrpělivě očekával, jelikož fantasy wu-xia akce ve stylu japonského Shinobi jsou poměrně nedostatkovou filmovou komoditou. A v hlavní roli mů oblíbený jihokorejský herec Jung Woo-sung, představitel ikonického kopiníka Yo-seola z Musy, tomu nešlo zkrátka odolat... Jungcheon by se dal přirovnat též k Shadowless Sword: v podobně výrazně výtvarně ztvárněném světě se honí banda nadlidskými schopnostmi vládnoucích zabijáků za smíšeným a neméně zdatným duem hrdinů. Oproti svému jihokorejskému spřízněncovi má výhodu v lépe a přehledněji zpracovaných akčních pasážích. Pravda, v emocionální rovině není taktéž nejpřesvědčivější, ale sterilně na mě nepůsobil. Milostná linka má pro mě navíc jednu přednost: krásnou Kim Tae-hee (do příšery má tuze daleko, milá M. ;-)) Vizuálně a trikově na výši natočená wu-xia se solidními souboji a ne právě nejšťastněji řešenými úmrtími bez problémů ukojila můj hlad po podobných žánrovkách. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na lásku je i smrt krátká a vůbec ji nemůže ohrozit. To je hlavní myšlenka fantasy příběhu. Yi Gwakova snoubenka Yon-hwa byla zavražděna rozzuřenými vesničany, kteří si mysleli, že na vesnici přivolala zkázu. On se s ní znovu setkává v Mezinebi, kde mrtvé duše čekají na své znovuzrození. Z Yon-hwy se ale stala nebeská bytost bez vzpomínek na svůj předchozí život. Život, no spíše bytí jim zpříjemňují mrtví lovci démonů. I když jde o romantiku, tak bojové scény nechybí. Závěrečná bitva byla více než slušná. Extriéry jsou krásné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Juho Kórejská romantická, fantasy rozprávka "Noc splnu" je jednoznačne o láske a spomienkách. To som pochopil jasne. Ale viacero vecí išlo úplne pomimo mňa, preto som po pár minútach stratil prehľad v deji a tým pádom aj hlbší záujem o samotný film. Ako príslušník európskeho etnika sa len ťažko môžem nadchnúť akýmsi svätým kameňom, nebeskými bytosťami, démonmi, medzinebom, teoriou znovuzrodenia, jazerom zrkadlenia, energiami Jin a čo ja viem ešte akými všeliakými somarinami. Na tomto filme oceňujem predovšetkým pôsobivú vizuálnu stránku. Dávam slabé tri hviezdičky. *** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že zrovna takoví mistři dramat a mezilidských vztáhů jako Korecji dokáží vytvořit něco tak nudného a emocionálně a relačně prázdného. I když se příběh snaží vypadat maximálně epicky, zvolená forma vyprávění je naopak zbytečně komorní, čehož bohužel režisér nedokáže využít ve svůj prospěch, ale naopak neumí dát vyniknout zajímavějším charakterům a u spousty z nich (především těch záporných) vůbec neosvětluje motivace jejich chování. Dokonce i obvykle nejsilnější stránka wu-xia filmů, tedy souboje, nejsou schopny nabídnout nic výraznějšího a choreograficky nezajímavé potyčky utápí v křečovitém střihu. Z toho co nám zbývá drží film v mezích průměru především nádherná vizuální stylizace, která i přes svůj nevyužitý potenciál působí velice pozitivním dojmem a také záverečná bitva hrdina vs. armáda temnot, která ale přichází bohužel až příliš pozdě. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama