Reklama

Reklama

Dobrovolná oběť

  • Česko Dobrovolná oběť kanibala (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľná obeť je jednoznačne veľmi zaujímavou a hlavne temnou a neobvyklou sondou do témy kanibalizmu. Najvýraznejším plusom je zhmotnenie myšlienok kanibala a súčasne aj jeho obeti - ako to vnímajú, prečo to tak je, ako sa pri tom cítia, čo ich k tomu vedie. Súčasne je tu aj poskytnutý pohľad človeka, ktorý je tým fascinovaný - študentky, ktorá o nich píše prácu. Tieto tri prvky tvoria skvelý celok, ktorý s použitím retrospektívy zmapuje dráhu oboch priamo zainteresovaných ľudí + študentky, ktorá nám túto dráhu mapovať pomáha. Prevedenie je veľmi nepríjemné a diváka nemôže nechať chladným a neznechuteným - niektorí (ja) budú fascinovaní, iní maximálne zhnusení. Každopádne, ja vyjadrujem hlboké nadšenie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladú študentku pracujúcu na záverečnej vysokoškolskej práci zaujme prípad kanibala Armina Meiweseho. Je natoľko posadnutá jeho príbehom, že je ochotná urobiť takmer čokoľvek aby sa dozvedela pravdu o ňom samotnom, či jeho dobrovoľnej obeti, ktorá sa dala tomuto šialencovi zjesť. Samotný akt si mal Armin dokonca zaznamenať za pomoci kamier. Je ale skutočne pripravená na "priamy prenos" šialenstva? Horor ani omylom. Pokiaľ dráma, tak o štipku lepšia ako priemer. Občasné napäté scény síce dopomohli k pochmúrnej atmosfére, no od záveru či samotného filmu som očakával viac. Žiadne mimoriadne gore nečakajte - 55 %. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Katie (Keri Russell] se v rámci své semestrální práce chce více věnovat případu Olivera Hartwinna (Thomas Kretschmann), který byl obviněn z kanibalismu. Svoji oběť, ochotnou nechat se zabít a sníst, přitom hledal na internetu... I když je film natočen dle skutečného příběhu Armina Meiwese, a nelze tedy nařknout filmaře z nuceného hledání šokujícího námětu, stejně mne nijak film neuchvátil. Myslím si, že právě takováto reklama je pro devianty tím pravým, a těžko říct kolik podobně nemocných lidí jako byl Armin Meiwes jeho sláva přesvědčila k podobným činům. Ale film úplně odepsat nechci, myslím si, že zpracování tématu docela sluší, akorát bych vystřelil tu studentku hledající téma na svoji práci, vzhledem k samotnému příběhu byla její role úplně zbytečná... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenece Martin Weisz se pustil do případu, o kterém Německo mluvilo ještě roky potom a Rammstein si z něj udělali song, a stali se tak ještě víc slavní. Každopádně naznačil lidskou stránku těch, kteří se této hrůzy zůčastnili a ukázal nám, jak to asi tenkrát u Armina vypadalo. Pěkně proklipované, filtrami upravené a nechutně zvrácené. Svůj účel to splnilo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film o německém kanibalovi se dal natočit dvěma způsoby.Buď jako krvavý horror nebo jako psycho thriller.Toto dílo se vydává spíš tou druhou cestou.To by mi nevadilo,ale myslím,že by se to dalo udělat líp,přitažlivěji.Já jsem se dost často nudil,takže nevím,jestli ty dvě* hvězdy nejsou ještě milosrdné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály roku 2001 v Německu. (Pepinec)
  • V scéne, keď Armin Meiwes (Oliver Hartwin) prechádza po internete, natrafí na článok s názvom "How to Butcher the Human Carcass". Ide o skutočný článok, ktorý napísal Bob Arson z organizácie Church of Euthanasia a ktorý bol preložený aj do češtiny pod názvom "Úprava lidské mrtvoly ke konzumaci". (whack)

Reklama

Reklama