Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pro lidi kteří jsou na počátku poznání toho, že život si každý utváří sám, je tento dokument příliš složitý,(kdo rozumí kvantové fyzice?) a spíše odradí, v podstatě by to šlo říci mnohem jednodušeji, takhle v tom lidé mohou mít zmatek. Pokud si uvědomíte, že každý žije ve svém vesmíru a vše co v životě dělá, ať to příjemné i nepříjemné, je jen vaše rozhodnutí, a hlavně si odmyslíte názory (převážně ty negativní), které nejsou vaše ale jen jste je načerpaly od ostatních (rodiče, škola,aj.), a začnete na svět pomýšlet v tomto přítomném okamžiku, kdy svůj mozek nezatěžujete vzpomínkami, nic nerozebíráte, tak najednou zjistíte, že svět je krásný. ()

Baxt odpad!

všechny recenze uživatele

Ok, abych to hned neházel do absolutní žumpy, našlo se pár tvrzení s kterými jsem souhlasil, ne protože by mi byly po chuti, ale protože dávaly smysl. Herečka Marlee Marlin dokázala v těch hraných břečkách být docela "cute". Výčet pozitiv tímto končí. Ohlasy totiž nelhaly. Nemusíte být expert na kvantovou fyziku, abyste tento film dokázali řádně ocenit, protože přesně k takovým se snaží hovořit. Háček nastává po půlhodince na sebe navazujících teorií. Náhle jste bombardováni fakty. Informace, jež mají podle tvůrců potenciál změnit vám život, jsou předkládány bez stínu pochybnosti. Nenašel jsem moment, kdy by se ke mně třeba jen jeden z těch rádobyexpertů (doporučuji komentář uživatele Subjektiv, něco obdobného jsem tušil) otočil a položil mi otázku, či udal důkaz o své pravdomluvnosti. What the Bleep Do We (K)now!? tak působí jako vábnička na kachny, nevím za kým se přesně má TheMaker a jemu podobní vydat, ale platím cestu. Třeba vás taky jednoho dne zastaví roztomilý černoušek a začne míchat hrušky s jablkama. Otevřete svou mysl, stačí věřit! ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem dobrá ilustrace relativity :-)). Jeden z nejdokonalejších příkladů toho, jak dokáže odfláknutý dabing otočit vyznění díla o celých 180°. O relativitu sice tvůrcům vlastně šlo, ale jistě ne takhle... Škoda. Poprvé jsem to viděla kdysi kdesi v původní verzi a byla jsem fakt nadšená. Ohromená... Zajímavý přístup, zajímavý pohled na realitu. Bylo vidět, že se na tom podepsali teoretičtí fyzikové, kteří nás sic trochu školsky, ale jinak docela mile nechávají nahlédnout do možností kvantové fyziky aplikované na reálný život a ještě u toho vtipkujou. Americky výpravné a pestrobarevné, ale neuráží a i tak u toho musíte používat hlavu... Když jsem zjistila, že to u nás konečně vyšlo na DVD (a ještě v české verzi), byla jsem nadšená! Bohužel ne dlouho. Takhle poslat něčí film do kytek fakt nemá obdobu...! Místy jsem nevěřila vlastním očím, jak třeba jenom pouhá záměna hlasů dokáže z pozitivně laděné a trochu praštěné slečny v dobré náladě udělat ABSOLUTNÍ KRAVKU... Nebo jak je možné cítit se jako neskutečný retard jenom díky tomu, že kluk oslovující vás při sportu na hřišti dostane nepřiměřeně mladší hlas s adekvátně kostrbatým projevem... Fuj! Prosímvás, jestli na to někdy narazíte, mořte se radši s angličtinou, trapte se s bleskurychle ubíhajícími titulky, ale nikdy, za žádnou cenu, NIKDY si nezkoušejte pustit tu šílenou českou verzi... S ní to totiž nakonec celé vyzní přesně jako nechutný mozkyvymývající propagační materiál nějaké sekty! (Ono to taky možná nakonec vysvětluje celý ten nepoměr v hodnoceních tady . Sama jsem z toho tak na rozpacích, že nakonec volím zlatý trojhvězdičkový střed... A dost mě to mrzí.) ()

Mr.Nigga

všechny recenze uživatele

Nemám ponětí, jak tento "dokument" objektivně ohodnotit. Nemám takové znalosti kvantové fyziky, takže nepoznám zda je to pravda či nesmysl. Co jsem si ale z filmu odnesl a co je podle mě nejdůležitější, co se v něm snaží říct: síla myšlenky je větší než jaký ji obecně dáváme význam. Tím samozřejmě nechci říct, že silou mysli někomu narostou prsa nebo ovládne telekinezii. Důležité je pozitivní myšlení, sebedůvěra atd. ()

tragicus 

všechny recenze uživatele

Mno, natočené je to dobře, sugestivně, naléhavě. Logika není úplně nakřivo, nicméně, když vycházíte ze špatných předpokladů (různé peptidy pro každou emoci? Vrať svůj PhD..., myšlenky nepůsobí na vodu, ty obrázky jsou sice pěkné, ale s vlivem myšlenky na vodu nemají nic společného, vědci po celých USA fotí předměty na více místech najednou? jo v laboratory of Gotham a LuxCorp laboratories..., atd.) tak můžete mít neprůstřelnou logiku a k ničemu kloudnému se stejně nedostanete. Jinak vcelku legrace. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama