Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žije ovdovělý král (M. Moravec) se svou rozmarnou a svéhlavou dceruškou Jitkou (J. Švehlová). Jednou vladař na lovu zabloudí a potká tajemnou stařenu (J. Adamová) a její krásnou dceru (E. Balzerová). Do dívky se zamiluje a vezme ji s sebou na zámek. Jenže Jitka není ze své macechy nadšená. Navíc zjistí, že nastávající královna není dcerou podivné ženy, která se vydává za její matku. Na cestě za poznáním, kdo je kdo a jakou roli v pohádkovém příběhu hraje, plní nejdůležitější úlohu Všudybyl (P. Svoboda), mladík, který nabídne v pravé chvíli Jitce pomoc a své srdce. Televizní pohádka vznikla na námět Františka Hrubína. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pro děti je to hodně komplikované a složité. Stačí chvilka nepozornosti a děj si těžko domýšlíte. Mne to nebavilo ani se mi to nelíbilo. Herecky to bylo mdlé, scénář zbytečně domotaný. Marně přemýšlím čemu dát body. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z abstraktních pohádek, které více než pohádkou jsou spíše fantasy povídkou. Ani nevěřím, že si dává za cíl zaujmout děti. Taková pohádka totiž nemůže zaujmout ani malé ani ty větší. Zlo je na jednu stranu zobrazeno pomocí staré báby, která má docela velkou moc, ale na stranu druhou je poražena neuvěřitelně jednoduše a navíc to divák ani nemůže vidět. Otázkou pak už jen zůstává, jakou ambici tyto projekty měly. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Pohádka je to vtipná, hodně jednoduchá a taková mile naivní. Přidávám 10% za ty dokonalé sovy, takže ---== 60% ==---. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Pro děti příliš ponuré, pro dospělé zase žádná akce a slabé dialogy = čekal jsem dle kvalitní knižní předlohy více. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná pohádka. Ve které je princezna nesympatický rozmazlený spratek a královna ji svou krásou hravě strčí do kapsy. ()

to_ma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá pohádka, ale výborné herecké výkony a za úžasně temnou atmosféru a napínavé momenty, které mi už v dětství utkvěly a teď se znovu vybavily, jedna hvězdička navíc. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Je to spíš horror než pohádka, ale je to docela zajímavě udělané. Moravec a Adamová jsou i herecky výborní, ale princezna Jitka ani Všudybyl hrají jako ochotníci. Ovšem jako horror si to ty tři hvězdičky zaslouží. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka- studiovka s pěknou hudbou a herci. J. Adamová jako zlá intrikánka ze staré tvrze uprostřed lesů má sex apel. Eliška Balzerová je kost. Nejlepší je rytíř Přeučil “ co to má znamenat” ()

Reklama

Reklama