Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction po česku i tak by se to dalo říct. Jenže celý je to poněkud divný z pohledu několika lidí jedna situace ,která se opakuje. To je asi jediný v čem jsem se vyznal. Pak už to byla slátanina o ničem samá vražda střelba mafiáni,prostě se v tom člověk ztrácí a neví o co vlastně jde. Na český film tam bylo moc mtrvých. Pak sex 13náctileté a 14letého a jak jinak to skončí než ,že je v tom. taky poněkud bizardní. Celý snímek se odehrává v noci či někdy v podvečer a je to snímaný nák moc tmavě,což jenom stěžuje orientaci a působí chaoticky. Tohle se prostě nepovedlo. ps:komedie to opravdu není ,nebylo čemu se smát. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kdy bych nejraději hodnotil jeho jednotlivé části každou zvlášť. Tady to alespoň slovně rozdělím na dvě poloviny. Ta první se tváří jako s ohromnou nadsázkou (kluci předělávají a prodávají zbraně?) natočená komedie, ale o to víc vtipná i díky tomu, že autoři tu nadsázku použžili záměrně. Jirka Mádl není zrovna jeden z mých nejoblíbenějších herců, ale je pravda, že ačkoliv tu má velmi málo prostoru, dokázal ho naprosto bezchybně využít a zahrál skvěle postavu pošuka. Druhá polovina filmu je pak o dost slabší - rozvíjen je příběh otce rodiny, ale nemá moc hlavu ani patu. Sice do sebe scény již viděné zapadnou, ale celkově to vůbec nefnguje, bohužel. Musím ale zmínit i hudbu, která se tu dost povedla, tuším, že hlavní píseň nazpíval Petr Bende a nemusí se za nic stydět. Jinak malá poznámka k plakátu: páni Vetchý s Jáklem tu zase tolik prostoru nedostali.. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Klady: Miestami Ondřej Vetchý Zápory: Chaotický strih, mozaikovitosť filmu má veľké trhliny, dialógy ak sa to dá tak nazvať sú úbohé, plytkosť postáv, nedá sa s nimi stotožniť ani zaujať k nim postoj. Posledne minúty ako dokument o pôrode v domácom prostredí by mohlo byť. Čiže zvyšok strihnúť a ponechať len túto pasáž, ale bez slov. Len podfarbiť hudbou. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ještě větší trapas než jsme doufali! Co je horší? Nela Boudová v hlavní roli českého Pulp Fiction? Ondřej Vetchý ve variaci na Kevina Elijaha Wooda ze Sin City? Rádoby drsnost? Věty o trnových cestách a proroctvích? Marný a dokonale "necool" pseudovideoklipový look? Anebo zamotaný, ale křečovitý a tudíž nezajímavý scénář, v němž se nezjevují pozoruhodné, ani přitažlivě bizarní postavy, ale zato se kupříkladu vybarvuje filmový kritik jako zakomplexovaný buzerant, jenž si zaslouží umřít? (nekecám... :-) Tudy cesta z krize českého filmu prostě nevede. Pravda, pořád je to ve výsledku trochu snesitelnější než Post Coitum, které se ještě navíc tvářilo jako poetické umění. Ale jen nepatrně. (Phos4us: Copak já tvrdím, že Post Coitum natočil Bystroň? Netvrdím, jen je srovnávám kvůli stejnému pachateli scénáře. A copak tvrdím, že si ten přívlastek vymysleli sami? To už vůbec ne... doporučuju pozorně číst a nehledat v textu něco co tam není). ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podle mě to rozhodně takovej propadák neni. Z mýho pohledu si film na nic než legraci nehraje a proto u mě tak nějak obstál. Jasně, má to nějaký ty chybky, třeba místy trochu blbej scénář, kterej se snaží šokovat za každou cenu (nikdo neni normální) až to člověka začne trochu rozčilovat, nebo klasickej neduh českýho filmu = katastrofální zvuk. Mimo to jsem se ale hodně zasmál u spousty scén, hlavně na začátku a konci. Další plus vidim v tom, že film je dost originální a aspoň přináší něco novýho. Akorát tu mrchu (těhotnou) bych nejradši nechal oddělat, to bych možná přidal ještě jednu hvězdu navíc. =) P.S. Jestli si přečtete druhou větu pana debila distributora, máte celej film zkaženej. Já to naštěstí udělal až teď. (65%) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno