Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Je sice pravda, že se ve filmu mnoho neděje a napětí je zde minimální ale oba herci předvadějí slušné výkony a zimní atmosféra filmu také dost pomáhá. Jen závěr mi přišel nějaký divoký a dost nelogický a hudby mohlo být také více, jelikož byla kvalitní (hodně připomínala Fontánu). ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrazivý horor...tedy atmosféra ani ne, ale pocit chladu z toho přeci jen čiší. Sledovat v nevytopené místnosti dva mladé lidi, jak pomalu umrzají v autě, je určitě mrazivý horor. Motiv psychopatického policajta je vždycky fajn, škoda, že Martin Donovan dostal jen malý prostor. Štědrovečerní noc je dle pověstí magická, a tak přechody mezi světy živých a mrtvých nejsou nic divného. V tom mohl být film daleko strašidelnější a napínavější. Jedna z nejlepších scén je se stožárem. Konec mi i tak přišel dvojznačný, což byl nejspíše záměr. Místo klasické pohádky na štědrý večer...proč ne. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se ke komentu AngelAngie; a ktomu od J*A*S*M dodávám: poslouží i těm, kteří si chtějí vychutnat opravdu hojnou a téměř neutuchající přítomnost překrásné Emily Blunt. Ta byla jediným důvodem, proč jsem shlédl tenhle film, který opravdu nebyl tak špatný, jaké je jeho hodnocení na CSFD. To na IMDB je mnohem blíže pravdě (alespoň podle mě). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre Emily. Preto som dokázal prejsť riadne béčkový scenár (zbytočný guláš viacerych tém) i kolísanie v atmosfére. Kde mal byť priamy ťah na bránku a gradícia napätia, bol len súbor viac či menej vydarených scénok. Dopozeral som film bez ujmy na zdraví, ale podchvíľou ma napadlo, že pri takto rozdaných kartách, to mohlo byť podstatne lepšie... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)

Reklama

Reklama