Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

larelay 

všechny recenze uživatele

Nech si kazdy mysli co chce, ale tento film bol skvely...A silny...Na konci som cez slzy ani nevidela. nevadila mi stopaz, nevadilo mi ani autenticke prostredie (co mi v normalnom realnom zivote vadi, konkretne prostredie kde klaksony trubia nepretrzite, kde je spina, chaos a kde si nemozete byt isti svojim holym zivotom). A asi prave preto to bolo skvele. Lebo pocas celeho filmu som videla pred sebou skutocneho Daniela. Spomenula som si na tie hrozne chvile, ked bolo zverejnene video s popravou Dannyho...Pre mna rozhodne velmi emocne... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Danny byl novinářem, britským, který se svou ženou cestoval do Karáčí, kde mu nešlo o nic jiného než o seriózní zpravodajství. Přesto byl unesen právě ve chvíli, kdy vykonával svoje povolání. Jeho žena Marianne (Angelina Jolie) se však nevzdávala a za každou cenu se snažila zjistit, kde Danny je. Byla zrovna v šestém měsíci, když k události došlo, ale již za měsíc se měla dozvědět, jaký je konec jejího manžela. Terorismus není mírumilovnou činností, naopak, jedná se o aktivity, které ničí lidské životy. Přesně to se "Síla srdce" snaží říct, stejně jako nám říká, že za to mohou pouze ti, co ho unesli, nikdo jiný. Film dává poměrně velký důraz na to, že není možné všechny muslimy dávat do jednoho pytle, ale že jsou zde ti, kteří terorismem trpí stejně tak, a to přesto, že jsou islamisty, že mají pákistánskou národnost. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/sila-srdce-2007-50.html ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Orloff .. Michael Winterbottom opět přestřelil! Zatímco jeho předešlý film Tristram Shandy měl hodně do sebe, A Mighty Heart je dílko ploché, beztvaré a nudné podobně jako Code 46. Pro určitou část světa jistě významný a důležitý film, ale mě nijak neoslovil. Protahované je rýpáni se v politicko-novinářských okolnostech únosu Pearla v okupovaném Karáčí a zabírá většinu děje. Ani doplňkové sledování emocionálního rozkladu jeho ženy, kterou ztvárnila Angelina Jolie, snímek nevytrhne. Angelina, pro mnoho lidí vzor ženské krásy, mě v tomto směru spolehlivě míjí a nechává chladným. S připočtením průměrných hereckých schopností prostě nemá na to „udělat“ sama film. Téma zvolila jistě silné - tvůrčím i hereckým zpracováním bohužel krutě nezajímavé. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mariane máte nějaký vzkaz pro pákistánský lid?....při téhle otázce by mnoho lidí propuklo v pláč a chtělo ze sebe vyřvat všechny svoje pocity. Avšak Mariane Pearl sedí před moderátorem klidná a odpovídá bez jakékoliv nenávisti k lidem, kteří její životní lásku zavraždili. A právě tímhle gestem má u mě velký respekt a hodně lidí by si z ní mělo vzít příklad. Před projekcí A Mighty Heart jsem si chtěl zjistit, kdožeto ten Daniel Pearl vlastně byl a jaký to byl člověk. Omylem jsem ale narazil na fotku, kde má svázané ruce a u hlavy zbraň. Hrdlo se mi v ten okamžik sevřelo a já si vzpomněl na větu, kterou Mariane ve filmu pronese: " Podívejte se on se na té fotce směje, dává mi najevo, že je v pořádku!" a opravdu úšklebek je patrný už při prvním pohledu. Nedokážu si představit jaké utrpení si Mariane prožila, protože jsem nic takového nezažil (a doufám, že ne), ale určitě je tahle situace tou největší překážkou, která může člověka za život postihnout. Mariane smekám.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $9,176,787Tržby Celosvetovo $18,935,657Tržby za predaj DVD v USA $5,430,514 //počet predaných kusov 261,076║ Niekto sa tu chcel hrať na Paula Greengrassa ale nevyšlo mu to. Absolútny nezáživný priestrel. /20%/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)
  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)

Reklama

Reklama