Reklama

Reklama

Královna koření

  • USA The Mistress of Spices (více)

Obsahy(1)

Tilo (Aishwarya Rai) vlastní obchod s kořením v Kalifornii. Neprodává zde však jen přísady do jídel, ale pomáhá svým zákazníkům splnit jejich největší přání. Je královna koření a ovládá tajemné magické síly.Pomocí těchto sil, tak uzdravuje, šíří moudrost a léčí smutky. Až do té doby, kdy do obchodu a jejího života vstoupí osamocený Doug (Dylan McDermott) a Tilo pro něj nemůže najít to pravé koření. On v ní totiž probudí city, které ji magické síly zakazují a ona je postavena před rozhodnutí, které změní nejen její život. Musí se vzdát lásky nebo schopnosti pomáhat ostatním… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Umírněné oproti předchozímu filmu Aish Moje velká indická svatba. Proto mi to patrně také více sedlo. V konkurenci anglicky mluvených filmů s Aishwaryou Královna koření obstojí výborně. Skvěle jí klestí cestu do celé angloamerické provenience. A jako další pozitivní vedlejší efekt samozřejmě vnímám posílení vlastní lásky ke koření :) Pointa je, že autorka scénářů obou prvních anglosaských filmů s Aish je podepsána také pod Blafuj jako Beckham, což má něco do sebe. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Ráda vařím a samozřejmě, že používám nejrůznější koření. Nejraději čerstvý černý pepř. Aniž bych tušila, že je to vlastně král koření, který umí lidem rozvazovat jazyky, jak mě z filmu poučila indická kořenářka Tila. Takže vlastně po každé jídle, co uvařím, následuje takový malý výslech. Nedivím se teď, že jsou všichni tak ukecaní. Co mě nejvíce fascinovalo, jak Aishwara Rai leží v rudě-červených šatech na tisících čilli papričkách. ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to čo predvádza Aisha Rai celému svetu je tak nemožné, že keby sa Homer Simpson stal arcibiskupom a po smrti by bol vyhlásený za najsvätejší sexidol a odliatok jeho očí by ste si mohli kúpiť v supermarkete ako venušine guličky, tak by to stále nebolo dosť na prekonanie jej "okatého" hereckého netalentu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal jediné, že to bude barevné a voňavé. Což nakonec i bylo. Jinak se bohužel filmu podobně pohádkovou stylizaci jako třeba v "Čokoládě" namíchat nepovedlo. Co se ovšem namíchat povedlo, je dokonalý interkulturní hybrid, který ovšem skončil tak trochu bez chuti. Paul Mayeda Berges tentokrát dostal "příležitost" od své ženy, režisérky a producentky Gurinder Chadhy - mj. autorky filmu Bride & Prejudice, které normálně píše scénáře, a které i režie jde nejspíš o něco lépe. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale hloupější film jsem už dlouho neviděla. Snaha ukázat odlišnou kulturu i tradice byla očividná, ale provedení značně pokulhávalo. Beru, když někdo mluví se zvířaty, mrtvými, dokonce i kytkami... ale aby někdo rozmlouval s kořením mi přišlo trochu... maličko... zvláštní. Nemluvě o primitivním a neuvěřitelně průhledném ději. Celkový dojem bohužel nezachránily ani kouzelné oči nádherné Aishwaryi, kvůli které dávám 2 hvězdičky a ne jen jednu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Paul Mayeda Berges obsadil Aishwaryau Rai do role Tilo, když pracovala na Mojí velké indické svatbě (2004). Dal jí tehdy přečíst scénář, jí se role Tilo zalíbila, a tak ji obsadil. (HappySmile)
  • Motorka použitá ve filmu je 2004 790cc Triumph (Hinckley) Bonneville. (NinadeL)
  • Když Tila (Aishwarya Rai Bachchan) dává napít hlavnímu hrdinovi, on si jednou lokne, ve sklenici zůstává ještě půlka obsahu, povídají si a on odkládá skleničku, která je prázdná. (Chip89)

Reklama

Reklama