Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (291)

kajas 

všechny recenze uživatele

Má první komedie s Belmondem mě přesvědčila zejména o tom, že Bébel doslova přetékal charismatem i ve zralejším věku. Úvodní konverzační přestřelka mezi hlavním hrdinou, jeho manželkou a (budoucí?) milenkou hodně pobavila a byla jsem moc zvědavá, kam se děj posune dál. Dalším vrcholem filmu byla bohužel až narozeninová oslava a vyprávění bajek (tu o melounu a ústřici si budu pamatovat ještě dlouho). To, co se dělo v závěrečném dějství, tedy všechny ty zběsilé automobilové honičky a další blázniviny, už ale podle mě patřily do jiného filmu. Škoda, ke čtvrté hvězdičce jsem neměla daleko. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie. Ne Belmondova nejlepší (Zvíře a Muže z Acapulca nepřekonala, následující rok ji navíc trumfla Bezva finta), ale přesto velmi, velmi dobrá. A i když se humor spoléhá hlavně na konverzační přestřelky (už v dabingu jsou vtipné, leč v originále a s titulky jsou mnohdy úplně jiné a ještě vtipnější), já jsem se nejvíce smál od nárazu do (plexi)skla až do společné večeře. Závěrečná úlitba fanouškům akčního kaskadéra Belmonda mi vůbec nevadila. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy francouzské komedie. Alespoň pro mě. Kdysi v kině, když jsem byl na tomhle filmu pečenej vařenej, jsem měl srdce až v krku z nahé Sophie Marceau. Obdivoval jsem kaskadérské kousky. A hlavně se královsky bavil. Spolu s Četník a mimozemšťané, to byl v té době můj nejoblíbenější francouzský film. Navíc ten skvostnej dabing, to je prostě nádhera. Teď po letech, si Velikonoce můžou přičíst obrovský plusový body za finále, kde Belmondo vtrhne na projev socialistů, a dají si po hubě s ústředním kádrovákem, u čehož způsobí multikulturní roztržku. Krásná nekorektní komedie, dělající si prdel z lidských slabůstek, proto však velice lidská a milá. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Ovšem na dvd příšerný dabing . Ne ne, pan Krampol to není ! Je to ukázka jak ze zavedeného filmu udělat hnus ! Takže nepřepínejte na dabing. Raději si poslechněte mírně ,,přihřátý,, hlas J.P.B. Někdy mám pocit , že právě pánové Krampol,Tříska,Moravec až dodají tu auru chlapáctví a podtrhnou rošťáctví , které nepochybně J.P.Belmondo má......... Jen tak na okraj ,je to pan Vašinka ??? Dne 19.3. 2008 vydáno znovu jako příloha deníku Sport z dabingem pana Krampola !!!! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

I když se to nezdá, tak Veselé Velikonoce jsou pro hodně diváků typickým velikonočním filmem. Jan Pavel první - Belmondo je vždy jednička. a jeho Stéphane Margelle je rošťák, policista není, ale proutník ano. Andělíček strážníček Stéphana se dle jeho slov asi někde fláka, asi v Limoges, nicméně je obklopen náhradou dvěmi krásnými ženami Marii Laforêt a Sophii Marceau. Komentář psán na Velký pátek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)
  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama