Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (291)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po úvodní přehlídce kaskaderských kousků značky J.P.B., přijde na řadu zábavná dialogová smršť v nejvyšší kvalitě. Pozorovat jak Bebel kličkuje ve společnosti krásných žen ve svých lžích je opravdu více než zábavné. Tuhle roli milovníka žen fakt hrát nemusel, tomu se říká "jak Belmondo ve vodě". Ostatně ať mě nikdo neříká, že ten jeho pohled na krásnou a nahou Sophie Marceau v posteli musel předstírat. Belmondo + ženský ideální kombinace pro vynikající zábavu a skvělej důvod pro pět hvězdiček. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Povečeřel slupky od brambor, zapil petrolkou, za svitu luny psal tyto řádky, neb můj displej už roky není podsvícen. Velikonoční slepička mi nikdy nesnesla zlaté vajíčko. A to mám Velikonoce tak rád. Tak jen prasklé skořápky z kraslic zbyly na mne, takové ty umorousané nevzhledné, co nikdo nikdy nechtěl, ať mám nač vzpomínat. Takže zase s příštím rokem Veselé Velikonoce! A v plné palbě! 👍 Produkce: Cerito Films ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

I když se to nezdá, tak Veselé Velikonoce jsou pro hodně diváků typickým velikonočním filmem. Jan Pavel první - Belmondo je vždy jednička. a jeho Stéphane Margelle je rošťák, policista není, ale proutník ano. Andělíček strážníček Stéphana se dle jeho slov asi někde fláka, asi v Limoges, nicméně je obklopen náhradou dvěmi krásnými ženami Marii Laforêt a Sophii Marceau. Komentář psán na Velký pátek. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství, kdy jsem se u ní bavil o to lépe, o co méně jsem většinu vtípků chápal. :-)) Každopádně Belmondovy hlášky v kombinaci s překrásnou Sophií Marceau jsou legen - wait for it - dary. // UPDATE 2020: Tak jsem si to pamatoval celé takové nějaké dynamičtější. Začátek je výborná crazy komedie plná scének a vtipných jednotlivostí, ještě do fáze, kdy Belmondo balí Sophii a nenápadně si ji táhne domů. Ale od momentu, kdy se žena vrátí dřív, se jakoby opakuje stejný vtip a stejná situace dokola a nastává spousta dost nudných minut, které by klidně šlo vypustit. Sranda to zase začne být s oslavou narozenin a objevením se Sophiiny matky. Nicméně čtyři hvězdičky už nechám. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Meloun a ústřice? :)...Další z mých oblíbených Belmondovek, kterou už sice znám nazpaměť, ale vždycky se ráda podívám a zasměju. Oceňuji zejména dialogy, které jsou prostě geniální (skvělý je i český dabing) a samozřejmě herce. Jean Paul je pro mě prostě mistr, jak se zoufale, ale neodolatelně zamotává do jedné lži za druhou, aby nějak zachránil situaci s vymyšlenou dcerou. Vlastně se prakticky celý film nezastaví. Proto je taky film zdrojem kupy hlášek. Sophie Marceau i Marie Laforet jsou rovněž výborné, krásné a okouzlující. Hudba - Philippe Sarde:). Julie, upozorňuji tě, upozorňuji tě, Julie!....Důrazně tě upozorňuji!....Myslím, že je upozorněná až dost.--Pořád ji slyším jak říká papa, papa...padá mi vanilka...Víš jak pálí slunce v Limoges.--Pořád mi zpívá, o mein papa, o mein papa.--Její rodina je no...samí námořníci. Tam v Limoges? Noo, na Kanárech....a tak dále :). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama