Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je "jen" fajn, Belmondo objizdi svy milenky a nezalekne se jakyhokoliv kaskaderskyho kousku. Ale v momente, kdy ho manzelka nacapa s mladou Marceau, coz je nekdy po dvaceti minutach, zacne naprosto ultimatni komedie, kde je Belmondo neustale vynervovanej a hazi jednu hlasku za druhou. Proste hodina dokonalejch dialogu. Asi si ke konci pak tvurci rekli, ze kdyz uz maj Belmonda, moh by predvest i nejakou akci, takze zaverecna jizda autem a bitka pusobi sice lehce zbytecnym dojmem, ale je naprosto dokonala. Navic mladicka Marceau se vubec nestydi a jeste hraje slusne a Belmondo svuj komedialni talent rozvinul na maximum, takze jsem se perfektne bavil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po úvodní přehlídce kaskaderských kousků značky J.P.B., přijde na řadu zábavná dialogová smršť v nejvyšší kvalitě. Pozorovat jak Bebel kličkuje ve společnosti krásných žen ve svých lžích je opravdu více než zábavné. Tuhle roli milovníka žen fakt hrát nemusel, tomu se říká "jak Belmondo ve vodě". Ostatně ať mě nikdo neříká, že ten jeho pohled na krásnou a nahou Sophie Marceau v posteli musel předstírat. Belmondo + ženský ideální kombinace pro vynikající zábavu a skvělej důvod pro pět hvězdiček. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ničeho nelituju víc, než toho, že mi tahle geniální komedie 23 let utíkala. Je to správně francouzské, má to švih, film je nabušený hláškami a fantastickými situacemi, dialogy jsou zde naprosto neuvěřitelné, 90 minut uteče jako pět, Jean-Paul Belmondo tady má naprosto nejlepší roli své kariéry (je to fakt borec, v komediích je podle mě naprosto nejlepší a tohle je naprostý strop) a Sophie Marceau je neskutečně nádherná. Francie, uzavřený prostor, pár postav a dialogová smršť, která až do konce nepoleví, navrch pár akčních scén... Radost sledovat, radost poslouchat. 100%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy, upozorňuji nikdy neřikejte Belovi, že je posera jelikož on Vám pak ukáže takového Jamese Bonda, že se budete divit a kochat pohledem na to, jak si akční scény neskutečně užívá. Veselé Velikonece mě vždycky na Velikonoce minuly, musím se přiznat a tak jsem si to vynahradil jedno zamračené odpoledne a výborně jsem se bavil. Belmondo příjde na scénu a už s jeho úsměvem se člověk musí smát. Ten jeho šarm, jak se na něj ženský lepí, to je prostě nádhera sledovat. Každou chvíli se člověk musí smát, to jinak ani nejde. Nejlepší na tom je, že on má na to všecko takový talent, že se srovnávat s ním nedá prakticky nikdo. Belmondo je prostě jedinečný a jeho filmy tak zábavné, že se na ně kdykoliv rád znovu podívám. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DOPRAVNÍ ZÁCPA, ROZBITÝ VÝTAH, MOJE ŽENA. Cca více než po dvaceti letech jsem si dal opáčko téhle komedie, protože jsem ji kdysi z duše nenáviděl a chtěl si ověřit, jestli je to tak stále. Bohudíky ne, ale stejně jsou VV Belmondův nejslabší kousek. Přesně to, co píší uživatelé, kteří hodnotí třemi hvězdami a míň, jsem tady kdysi psal a platí to stále: mohutné kecání, pobíhání sem a tam (jenž ale, narozdíl od Funése, nedává smysl) a v závěru demoliční derby, postihující nejvíce tu nejsympatičtější postavu, která pravdivě pojmenovává Stephanův život, ale bohužel pro něj, je to politik. SM je krásná, leč příliš mladá a ani nijak dobře nehraje, ovšem s takovouhle řídkou historkou si neporadil ani mistr JPB a to už je co říct. Párkrát jsem se zasmál, ale na vrcholy typu Zvířete, Esa es nebo nedej Bože Muže z Acapulca to nemá ani náhodou. 50%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama