Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj podarilo, nečakal som nič prevratné, ale dostalo ma to. Aj napriek svojej neoriginalite a ukážkovej béčkovosti, snímok ponúka skvelú a hutnú dobrodružnú jazdu. Je len škoda, že majú producenti občas talent zničiť film takmer nulovou propagáciou. Tento snímok si to rozhodne nezaslúžil. A ešte ku českému distribučnému názvu, to si fakt tí naši distribútori myslia že sme blbí? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Uctíval Odina a ne člověka pověšeného na kříži.......... Film v Čechách hodně poškodil zcela nesmyslný překlad názvu. Evokovalo to totiž pokračování filmu Vikingové z Antonio Banderasem a Vladimírem Kulichem. Jenže tohle se původně jmenuje Outlander a ikdyž se to odehrává mezi vikingy, je to sci-fi o mimozemšťanech. Nemá to tedy z prvním filmem vůbec nic společného. Kdo čekal opak byl jistě zklamán Stejně tak já. Proto jsem se po několika letech rozhodl na film podívat znova a dát mu třeba šanci. Ani totiž nevím proč, ale nějak jsem si na něj vzpomněl. Vyhrabal jsem dvd, které bych možná už ani nikdy nepustil, a - pustil. CITÁT - Tohle tedy medvěd není........... Film má povedený scénář a hudbu. Záporem jsou rychlé střihy, některé zmatené záběry a rychlé souboje, částečně se odehrávající ve tmě. Ohnivá scéna okolo 70 minuty byla nádherná. Je tu i má oblíbená kamerová scéna. Okolo 74 minuty se kamera začne otáčet kolem stojících vikingů a sleduje jejich rozhovor u kamenné studny. Tyto záběry mám rád. CITÁT - Já vím, jsem blázen.......... Trikově celkem povedené, hudba a ozvučení dobré a celkem dojemný konec mě nutí dát za čtyři. Scénář - Dirk Blackman a Howard McCain. Kamera - Pierre Gill. Hudba - Geoff Zanelli. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní sci-fi béčko z dob mých milovaných vikingů. Výborný námět spojující legendy o drakovy a klasický případ havárie vesmírné lodi na modré planetě kazí jen místy naivní a předvídatelný děj. Caviezel i když se do role lovce hodí, na svých bedrech nedokáže unést celý film a nebýt pomoci Rona Perlmana a Johna Hurta nevím nevím. Pochválit však musím režiséra Howarda McCaina, který očividně točil svou osobní srdcovku a dával do ní všechno. Mezi áčkovou, konkurencí OUTLANDER sice neobstojí, ale ve své kategorii je jedním z těch lepších. P.S. Zdálo se mi to nebo měli Moorveni podobnou tlamičku jako Godzilla? :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se na tenhle film docela těšil. Líbil se mi nápad. Během filmu mě ale každá další minuta začala čím dál tím víc srát. Ze začátku jsem si představoval brutálně zajímavý sci-fi, pak jsem zpozoroval a když jsem si uvědomil, že z toho filmu bude nějakej trapnej lov na vetřelce, byl jsem okamžitě nasranej. Takovejch filmů je miliarda. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Milé béčko zabalené do áčkového vizuálu. (Pri sekvenciách z Outlanderovej planéty som mal pocit, že čumím na obrázky Rogera Deana, dvorného cover výtvarníka kapely Yes. No a z celého filmu som mal pocit, že čumím na obálku nejakého pulpového sci-fi/fantasy magazínu z 50. rokov minulého storočia. Zábavný filmík tak trochu z iného času... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Se jménem Boromir se diváci mohli setkat ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001), kde roli Boromira, staršího ze synů Denethora II., majordoma Gondoru, ztvárnil Sean Bean, jemuž byla před natáčením filmu přisuzována role Kainana. (Conspi)
  • Renny Harlin byl původně navržen na režii a to v době, když Howard McCain psal scénář pro filmová studia několik let zpátky. (c.tucker)
  • Původní plán byl natočit film s větším rozpočtem v lokacích na Novém Zélandu, kde se započalo s výběrem lokací. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama