Reklama

Reklama

Liam, úspěšný dublinský developer, se dostal do finanční krize. Zároveň se ve městě objeví člověk, který mu je takřka k nerozeznání podobný, všude utrácí jeho jménem plné hrsti peněz a vyvolává jeden skandál za druhým.... (AMC Czech)

Recenze (8)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když má dvojitý Gleeson možnost uplatnit svůj nesporný komediální talent, je tahle jízda o krádeži identity a věčném souboji kapitalismu se společným vlastnictvím docela svěží, avšak v okamžiku, kdy veterán Boorman začne hrát na dramatickou notu a klišovitě do nás klavírovat o hodnotách, přichází ztráta dosavadní uvolněnosti. Chápu tu snahu přesvědčit lidi, aby se na chvíli pustili ocasu keltského tygra (ekonomický boom Irska na přelomu století) a věnovali čas svým blízkým, ale co když ta šelma už chcípla..? ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

70%, 4* s nadhledem. Brendan Gleeson zrovna často hlavní role nedostává a tady má dokonce dvojroli ! Příběh není nijak geniální a jeho zpracování taky ne, ale spousta věcí na něm stojí za to. Samotný Gleeson hraje svůj (nad)standart, ale překvapí hlavně Kim Cattrall (Sex ve městě) v roli jeho manželky. Ale scény dvojníků jsou zpracováním trošku pozadu (opravdu se nedají přirovnávat k dvojitému McGregorovi z The Island). Tak či tak, příjemný film na odpoledne, na který nejspíš do druhého odpoledne zapomenete. ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální, ale přesto dobrý irský thriller o dvojčatech, z nichž jeden je bohatý a úspěšný podnikatel a druhý byl vychován cizími rodiči a žije v chudobě. Nakonec se to ale prohodí... Zajímavá je vedlejší role kněze Ciarána Hindse. Určitě stojí za to se na tento film podívat. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Když Liam (Brendan Gleeson) přebírá cenu za svou práci, tak ve skutečnosti dostane Křišťálový globus, cenu z MFF v Karlových Varech. (brok1)

Reklama

Reklama