Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Metalýza 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli tomu obsazení nemůžu jinak - všechny důležité herce mám dobře zafixované z jiných rolí a vidět je v tomhle jednoduchém, ale zábavném filmu bylo jako potkat staré dobré přátele. Uznávám, mohlo to být ostřejší (neznám předlohu, ale hodlám napravit), vlastně o nic nejde, ale bylo to takové příjemně retro (ten soundtrack!!! ♥) a prostě to tak nějak sedlo do nálady. Sentimentální čtyři hvězdičky od studentky anglické literatury :-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neoriginální film, co se jich v Tescu válí v těch velkých koších hafo moc, jenže... Narozdíl od nich má Starter for Ten ne jedno ale hned čtyři esa v rukávu- Tate, McAvoy, Hall, Cumberbatch, hlavně poslední jmenovaný si to tu neskutečně dává :-) K tomu si připočtěte skvělou osmdesátkovou atmosféru, britský humor a máte na jedno pohodové odpoledne vystaráno. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chci znát odpověď na všechny otázky, poslouchat přitom skvělou muziku, vychutnávat si odkazy na Absolventa a užívat si toho, že nejsem jediný na světě, kdo nepochopil princip bojového úderu hlavou. Toho všeho se mi v tomto snímku dostalo v míře naprosto dostatečné, takže kdyby zběsile nastříhaná televizní soutěž neobsahovala asi desetkrát více odpovědí než položených otázek, tak bych s pátou hvězdou neváhal. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem od téhle romantické komedie nečekal (kvůli nízkému hodnocení na CSFD), ale podle bratra to měl být fajn film, tak jsem to zkusil, vypnout to můžu vždycky. A dávám za pravdu bratrovi - tenhle film je fajn, ani chviličku jsem se nenudil, vybraní herci sem padnou, je to dobře napsané i zrežírované a nejlépe tenhle snímek asi zhrne trochu otřepaná věta: "prostě se mně na to celou dobu příjemně dívalo." Tahle romantika mě bavila a hodnocení na imdb (67) jako obvykle mnohem lépe sedí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedeně vyvážený mix komedie, romantiky a dramatu se soundtrackem, který snad ani nemohl být špatný, když se film odehrává v britských osmdesátých letech. Z herců mi největší radost dělal výborný Benedict Cumberbatch, jehož každý pohled stál za to, z hereček to u mě vyhrála Rebecca Hall. Závěr vědomostní soutěže neměl chybu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama