Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedeně vyvážený mix komedie, romantiky a dramatu se soundtrackem, který snad ani nemohl být špatný, když se film odehrává v britských osmdesátých letech. Z herců mi největší radost dělal výborný Benedict Cumberbatch, jehož každý pohled stál za to, z hereček to u mě vyhrála Rebecca Hall. Závěr vědomostní soutěže neměl chybu. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Britská romantická komedie z univerzitního prostředí, obsazená herci, kteří mají v reálu univerzitní věk dávno za sebou :) Bylo to milé, občas praštěné. Nezastírám, že se u mě hodnocení výrazně zvýšilo, především kvůli luxusnímu obsazení - Catherine Tate, Benedict Cumberbatch, Mark Gatiss a James McAvoy. Je to neuvěřitelné, ale McAvoy vypadá i ve svých letech pořád na dvacet. Bless him :) ..............70%. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Knížky Davida Nichollse nikdy nebudou na plátně tak výborné jako jsou Nichollsovy knihy. Nejde to, Nicholls píše s nenuceností, lehce, s ironií, nadhledem, síla jeho knih je v atmosféře, v tahnutí do děje. A proto nikdy nemáte z jeho filmových adaptací pocit něčeho výjimečného, protože je to do velké míry nepřenesitelné. Zatímco v Jednom dni se adaptace povedla, u Zahřívacího kola (dle knihy Otázka za deset) to není tak jednoznačné. Velká část vtipů z dialogů se vytratila neznámo kam, některé věci byly upraveny za účelem zestručnění k neprospěchu věci a jiné naopak vyzněly o něco lépe (hlavně úplný konec, který v knize není úplně tak dovedený do cíle). Převládají ale spíše rozpaky, protože to hlavní tady není - atmosféra z knihy a ironie, které byly přistřiženy křídla opravdu hodně. Výsledkem je zklamání přestože trojice James McAvoy, Dominic Cooper a Benedict Cumberbatch je výborná. Z lásky k původní knižní předloze - 70%. P.S. Vážně mi tam chyběla ta scéna s činkama jako v knize! :-D ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neoriginální film, co se jich v Tescu válí v těch velkých koších hafo moc, jenže... Narozdíl od nich má Starter for Ten ne jedno ale hned čtyři esa v rukávu- Tate, McAvoy, Hall, Cumberbatch, hlavně poslední jmenovaný si to tu neskutečně dává :-) K tomu si připočtěte skvělou osmdesátkovou atmosféru, britský humor a máte na jedno pohodové odpoledne vystaráno. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál je cítit z každého záběru. Jeden nezkušený muž mezi dvěma krásnými ženami, to se píše samo. Navíc Eve a Hall jsou správně zvolené protiklady. Zbytečně mnoho prostoru zabere vědomostní soutěž a uspěchaný závěr také nepotěší. Corden dostal jen pár minut, ale je za největší paštiku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno