Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

swe 

všechny recenze uživatele

Ježíši, zhřešil jsem, protože jsem nevěřil všemu co je psáno v Bibli... Legalizované mrzačení zdravého rozumu a osobnosti. Dětského rozumu a osobnosti. Systematická výroba Božích bojovníků, jen ne v Afghanistánu či Pákistánu, nýbrž na půdě USA. Považuju se za mírného člověka, ale tu odpornou svini co tyhlety Jesuscampy organizuje jsem měl chuť pravidelně častovat řeznickou palicí. Forma = **, Obsah = ***** ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem ateista. Přiznávám. Ale proti víře nic nemám, naopak, víra může být pro mnohé skvělou volbou, ve které naleznou samy sebe. A může to být víra náboženská, v ideologii, či třeba i ve Slávii...Jenže. Když víra slouží jako nástroj moci a manipulace se svými oddanými... To už zavání průserem. Je příjemné, dozvědět se, že náboženští fanatici nejsou jen problémem islámu, ale že mnoho těchto individuí je i mezi námi, potažmo našimi "spojenci". Dokument jako celek však postrádá spád a občas i nudí. Škoda. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Oceňuji tvůrce dokumentu. Nejen, že jde o zajímavou látku (u které se každý zdravě smýšlející člověk - i křesťan - nasere jak blázen), ale dokument je fantasticky natočen a divákovi podává informace nezředěné komentářem. Samozřejmě, že děj plyne tak, jak dokumentaristé/střihači uznají za vhodné, ale divákovi nepředkládají své domněnky a názory. Nechávají mu prostor a situace ve filmu vl. "mluví samy za sebe". Naprostý protiklad např. Moorovým dokumentům. Za toto patří dvojici tvůrců velké uznání. I když je jejich anti-bushismus cítit na pěkně velkou dálku:-) P.S Becky Fisher bych poslal za mříže a nechal jí o chlebu a vodě. Ať pozná co to znamená "křesťanská střídmost";-) ()

snob 

všechny recenze uživatele

Podloudné nahlédnutí do kotlíku náboženského fanatismu západní civilizace, kde se vaří a míchá ta největší revoluce psychopatie. Pokud je někomu na zvracení z ničení dětí, tak po pozření tohoto dokumentu ze zvracení nevyjde minimálně měsíc. Seberte dětem dětskost a narvěte jim místo toho do hlav Ježíše. Kriste pane, měl jsem psychopatů plný monitor. Jak děsivé. Děsivější než Vymítač ďábla. Celé online tady. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Obyčejná sonda do neobyčejného dění. Fanatismus je v každém náboženství. A v USA je ta propletenost náboženství s politikou i přes jeden z nejdůležitějších článků ústavy (který to má vylučovat), velká. Dokument "Ježíš je Normální " - něco podobného, však v našem prostředí působí ještě groteskněji... ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama