Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Historicko-válečná paráda. Pompézní hudba uvozuje pompézní bitevní zážitek. Jen slova chvály lze směřovat ke špičkové práci s kamerou a výpravou. Kamera je vlastně takřka neustále v pohyb a vždy v centru dění. Spousta záběrů bitevní vřavy, nespoutané přírody, ale i obyčejných rozhovorů je doslova vymazlených. Taktéž choreografie soubojů, jak kontaktních osobních, tak skupinových a s tím spojená režie odvádí vysoký výkon. Od úvodu totiž snímek uchvacuje svoji pompézností a až v pozdější fázi je čas urovnat zmatky z úvodu, kdy jsem se opravdu nechytal v návalu hereckých obličejů a jmen bojujících vladařů. ___ Jen mne na konci, kdy jsem se těšil na finální souboj, nepříjemně zarazilo, že je tohle vlastně jen "Volume 1" .. ano, tak moc se předem informacím o filmu vyhýbám, že jsem ani tuhle, poměrně zásadní, nevěděl. Nu což, počkáme si - finále bude velkolepé, jak doposud Red Cliff vábí a uchvacuje. 85% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o další skvělý čínský megafilm? To jsem si také původně myslela. Film jsem měla dokonce možnost vidět přímo v Pekingu už v červenci 2008, ale ani tato „autentická“ atmosféra nepomohla vylepšit mé mínění. Naopak můj názor očividně kontrastoval s nadšením okolních Číňanů, hrdých na svůj národní film. „Krvavé pobřeží“ se zpočátku tvářilo jako historický film, ovšem postupně se do něj začaly vkrádat podivné trapné vtipy a nepřirozené křečovité dialogy. Že by se tvůrci snažili udělat film pro oživení trochu komediálním? Vážně nevím, co tím sledovali. V každém případě se dá pochválit jen efektivní znázornění bitev a bojových strategií, což ovšem samo o sobě nedělá film dobrým filmem. A na konci ještě „To be continued“? Díky, ale na druhou část bych už ani neměla chuť se podívat. „Krvavé pobřeží“ pro mě bylo velkým zklamáním. ~(1,8)~ ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem Johna Woo podcenil, ale rád přiznám svou chybu. Předpokládal jsem, že Red Cliff bude zmatený velkofilm plný ještě zmatenější bitev, špatný odhad. Jde o příjemný historiský epos plný zajímavých postav, přehledných soubojů i dechberoucích scenérií. Některé válečné momenty - nádhera. A navíc je z filmu jasně cítit, že jde to jen rozjezd pro druhý díl a ten, tentokráte se snad nemýlím, bude dechberoucí. / Dodatek k druhému dílu. Nemohu nic jiného, než chválit. Nečekejte jen velký akční spektákl plný monumentálních bitev (ale na ty dojde), ale také dlouhé řečnění nad šálkem čase, taktizování a hlavně silné emoce, nezlomná přátelství a dnes už možná idealistickou hrdost. Johne Woo, jste zpátky, klaním se :D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Upřímně se děsím (čti jako neskonale těším) co chce Woo předvést v druhé polovině. Již tohle je totiž na samé hraně toho, co je lidské oko ještě schopno pojmout co se počtu jednotek, holubic a zpomalovaček týče. Na druhou stranu zpomalené záběry jsou tu tak časté, až nepochybuji, že při normální rychlosti záznamu mohly být obě části pěkně pospolu v rámci jednoho filmu. K úplné spokojenosti výrazně přebývá zapšklá moudrost všech kladných postav versus potměšilá přezíravost těch druhých. Raději bych kdyby byla zadaptována dějinná událost jako taková spíše než slovutná Romance Tří království. Zamrzí také absence Chow Yun-Fata, ale ani nový Wooovi favorité nezahálejí. Na "pouhý" prolog, ve kterém se vlastně nic moc neuděje, je to však úctyhodné (minimálně pro megalomany mezi námi). John Woo se tedy vymanil z osidel Hollywoodu nejpříjemnějším možným způsobem. Skrze kvalitní film. A já tuto jeho filmovou omluvenku beze zbytku přijímám. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Prvý diel je veľmi dobrý a pripravuje živnú pôdu pre diel druhý. No v každom prípade pre mňa pôsobilo usporiadanie jednotlivých scén trošku chaoticky. Bojové scény sú veľmi dobré a hudobný podklad sa mi veľmi páčil. Kvalitu tomuto prvému dielu pridáva aj to, že po ňom nasleduje pre mňa ešte lepší druhý diel. Výborne funguje formovanie jednotlivých hrdinov, ktorý postupne s pribúdajúcim časom dostávajú hĺbku. Páčilo sa mi aj kvalitné využitie bojovej taktiky, premýšľanie protagonistov nad každým ťahom (čo sa ešte viac stupňovalo v druhom diely) a tiež "poetickosť", ktorá sršala z tohto filmu a snažila sa ma objať. Film si určite zaslúži viac ako tri hviezdy, ale porovnával som aj s druhým dielom a preto som sa rozhodol takto. (Hodnotenie 3,5) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Filmový štáb přijal pomoc od čínské armády, která propůjčila k hraní komparzu zhruba 1500 vojáků a také stavěla potřebné silnice. (Cheeker)
  • Jedná se o první čínský film Johna Woo od roku 1992, tedy po 16 letech. (Cheeker)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno