Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výpravu to má fakt dobrou, to bezesporu. Hezká kamera, úžasné kostýmy i kulisy, ohromné davové scény. Ale taky je to eh prostě Čína. Souboje jsou ohromující, ale často taky zbytečně přepálené a hlavní hrdinové, kteří jen tak mimochodem vypadají všichni úplně stejně a divák neznalý čínské historie absolutně neví kdo je kdo, poletují po bojišti a, asi aby se zdůraznila jejich nadřazenost, jako Avengers kosí nabíhající NPC hlava nehlava. U fantasy filmu bych to bral, u filmu, který se snaží tvářit historicky to působí prostě blbě. Dialogy často vyloženě šustí papírem a v kontextu jinak přelomových historických událostí vyzní při všem tom teatrálním popíjení čaje vyloženě banálně. Ale přes to všechno se na to nedívá špatně a precizně zpracovaná tehdejší čínská kultura, zcela odlišná od čehokoli, co tu známe z naší historie, je stále něco dost neokoukaného a dívá se na to v pohybu velmi dobře. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický snímek, na své si přijdou hlavně obdivovatelé monstrózních bitev, při kterých se nešetří na komparsu a teče spoustu krve. Jedním dechem ale musím dodat, že jsem mírně zklamán. Filmu by prospělo svižnější tempo, vypiplanější scénář a možná i zúžení počtu hlavních postav. Kromě několika panovníků zde vystupuje několik generálů, jejich přednosti a schopnosti poněkud splývají. Pro Tonyho Leunga se zřejmě nemohlo najít vhodné panovnické křeslo, tak byl alespoň místokrálem… :-) Na důležitosti mu to ale neubírá. Pro většinové publikum bude krvavé pobřeží pravděpodobně příliš dlouhé. Milovníci historie, ať už válečné nebo východoasijské, si na tom své najdou a budou spokojeni. Já zůstávám někde na pomezí, filmový počin je to ojedinělý a zasluhuje uznání, ale hodně bych stříhal. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem Johna Woo podcenil, ale rád přiznám svou chybu. Předpokládal jsem, že Red Cliff bude zmatený velkofilm plný ještě zmatenější bitev, špatný odhad. Jde o příjemný historiský epos plný zajímavých postav, přehledných soubojů i dechberoucích scenérií. Některé válečné momenty - nádhera. A navíc je z filmu jasně cítit, že jde to jen rozjezd pro druhý díl a ten, tentokráte se snad nemýlím, bude dechberoucí. / Dodatek k druhému dílu. Nemohu nic jiného, než chválit. Nečekejte jen velký akční spektákl plný monumentálních bitev (ale na ty dojde), ale také dlouhé řečnění nad šálkem čase, taktizování a hlavně silné emoce, nezlomná přátelství a dnes už možná idealistickou hrdost. Johne Woo, jste zpátky, klaním se :D ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podobné pocity jsem naposledy zažíval snad u nepřekonatelné Bondarčukově ´Vojny a mír´. Takový historický spektákl tady totiž dlouho chyběl. 5* za nákladnou výpravu, gigantické bitevní výjevy a zejména promakanou bojovou choreografii, ať šlo o jednotlivé generály, kteří by spráskali jako psa snad i nasraného Hulka, či celkovou bitevní strategii (zejména formace „želva“ a zneškodnění jezdeckých jednotek Cchaa Cchaa v závěru filmu byly pastvou pro oči). Ale nejenom bitvami živ je divák, i jednotlivé charaktery hlavních protagonistů, kde se mísí inteligence s prudkostí, něhou i rozvahou, byly poutavé, takže maximální spokojenost. A samozřejmě, nezbytný filmový fetiš Johna Woo – holubice – taky nechybí :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Neskutočne premakané!!! Tá choreografia bojov!!! Mal som otvorenú hubu (ešteže nelietali muchy) a ani som nedýchal pri akcii. Postavy generálov (hrdinov) boli skvelé. Aj pasáže, kde sa nič nedeje sú vďaka kamere a dobre napísaným postavám veľmi zaujímavé. U mňa sa jedná o najlepší historický film posledných rokov. 90% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Filmový štáb přijal pomoc od čínské armády, která propůjčila k hraní komparzu zhruba 1500 vojáků a také stavěla potřebné silnice. (Cheeker)
  • Natáčelo se v hlavním městě Číny Pekingu a v Taipei na Taiwanu. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno