Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasně natočený výpravný čínský velkofilm - strhující bitevní scény, úžasná práce kamery, opravdu úžasná a velkolepá výprava (ono taky 50 melounů musí být někde vidět). Jedinými slabinami Krvavého pobřeží je poměrně jednoduchý a ničím něpřekvapující děj a také množství postav s čínskými jmény, z nichž si nepamatuji ani jedno, takže jsem se občas ztrácel. Jsem moc zvědav na dvojku. Bitva, ke které se schyluje bude určitě velkolepá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podobné pocity jsem naposledy zažíval snad u nepřekonatelné Bondarčukově ´Vojny a mír´. Takový historický spektákl tady totiž dlouho chyběl. 5* za nákladnou výpravu, gigantické bitevní výjevy a zejména promakanou bojovou choreografii, ať šlo o jednotlivé generály, kteří by spráskali jako psa snad i nasraného Hulka, či celkovou bitevní strategii (zejména formace „želva“ a zneškodnění jezdeckých jednotek Cchaa Cchaa v závěru filmu byly pastvou pro oči). Ale nejenom bitvami živ je divák, i jednotlivé charaktery hlavních protagonistů, kde se mísí inteligence s prudkostí, něhou i rozvahou, byly poutavé, takže maximální spokojenost. A samozřejmě, nezbytný filmový fetiš Johna Woo – holubice – taky nechybí :o) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USATržby Celosvetovo $125,820,816Veľkolepé! John Woo s maximálnou obratnosťou ide až za hranice svojich možností a ponúka veľkolepú podívanú a nielen čo sa týka precízne prepracovaných súbojov ale aj samotného príbehu. K tomu vizuálna stránka a spomalené zábery nádherné zapadajú do tohto veľkofilmu a pomáhajú krásne vykresliť príbeh o spojení dvoch kráľovstiev brániacich sa pred vpádom nepriateľa na ich územia. Celé to je robené vo veľkolepom formáte prevedenia ako boli nedávne historické eposy odohrávajúce sa na starom kontinente v podobe ako mali Gladiátor, Trója, Alexander Veľký či Kráľovstvo nebeské. Pre mňa osobne boli súboje v tomto filme veľkou delikatesou, takže potešenie a radosť nepoznali hraníc, je len veľká škoda že takéto niečo nemáme možnosť vidieť u nás v kinách. /95%/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Překrásný flm, obrovské bojové scény, ukázka taktiky, strategie a válečného umění, cti a slávy, úžasné záběry, skvělí herci. velmi se mi líbily jednotlivé postavy, statečná princezna, skvělý bojovník a uznávaný vůdce a jeho překrásná, téměř éterická manželka, rádce, který nebojuje a přesto vyhrává velké boje (ten se mi líbil asi nejvíc). John Woo je zpět v plné parádě. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Cinania sa uz neboja velkofilmov, dokonca sa neboja zverit velkofilm beznemu filmarovi. Ako vsak ukazuje rebricek uspesnosti, len peniaze nestacia na kvalitny film je potrebny reziser,ktory ma vlastnu viziu. tromfnut y zhanga ci k chena sa zatial nikomu ani finacne ani kalitou nepodarilo. az doteraz. co sa tyka penazi, red cliff uz je najzarobkovejsim filmom v cine. co sa tyka kvality, je lepsi, ney vacsina cinskyhc velkofilmov. kravy balet zvalda john woo na vybornu. vlastny styl ma, ale kedze nikdy netocil umelecke filmy, len styl (a peniaze) na velky film nestaci. staci, aby sa odlisil od priemeru, ale na hrdinu, klan lietajucich dyk atd veru nema. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama