Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo po dlouhé době ukazuje své schopnosti a je z toho opravdu OBROVSKÝ film. Red Cliff, ve své první půli, rozehrává akční jízdu netušených rozměrů, v které se opět projevuje velké množství komparsistů (resp. Čínská lidová armáda) takže jindy těžko reálné záběry jsou zde dokonale využity ku prospěchu filmu. Když vidíte obrovskou armádu vojáků, víte, že to nejsou jen nuly a jedničky a v následující scéně vás o tom většinou přesvědčí i pan režisér, který si užívá návrat s mnoha kamerovými jízdami a velkým počtem umělé krve. tady se opravdu nešetřilo. Tempo je nižší, protože se hlavně bojuje a příběh se posouvá spíše pomalu, ale na výsledku to znamená několikaminutové akční scény s příběhovou vložkou. Trochu mě zaráží, že o red cliff, podle které se jmenuje film, zatím v prvním díle nepadlo ani kratičké slovo, takže stále očekávám, co bude dále. Herci jsou skvělí a já opět s radostí sleduji svého čínského oblíbence Tonyho Leunga. Red cliff je ukázkovým filmem, v kterém jsou důležití pouze hrdinové a ti ostatní jsou jen kompars obětí a náhodných zraněných. Souboje jsou ikonické a nejednou se zde objeví (super) hrdina, který poráží 50-80 mužů. Tito hrdinové jsou to pravé koření, které z Red cliffu dělají výjimečný akční film, který v poslední době nemá konkurenci. Trochu mi tím také připomíná nespočet počítačových her, v kterých byl hrdina vždy tím nejsilnějším a těžko překonatelným titánem v rovném souboji. Už aby byla druhá část.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John Woo je zpátky, ale úplně v jiným kabátě, tentokrát se pustil do historický řežby a udělal hodně dobře, sice prostřední část mi přišla mírně nudící, jelikož se toho moc neděje a je to dlouhý, ale to co tam John Woo předváděl v bitvách to byly prostě absolutní vizuální krvavý orgie a to zejména ta první bitva úplně na začátku, která mi fakt vyrazila dech počtem neskutečně působivých záběrů při boji. Škoda jen trošku moc velkýho počtu hlavních a vedlejších důležitých postav, ve kterých se dá celkem hravě ztratit, kór když jsou si občas až nechutně podobný a některý zajímavý charaktery dostávaj zbytečně málo prostoru, i když by si zasloužili daleko víc, ale přesto první část velice vydařená, sem zvědavej, co Woo přichystá v tý druhý ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

Woo je spat!! johne radsej chod tocit ku zasvinenym komunistom, pretoze tam ti to ide...konecne som spokojny s pribehom, co je podla mna velka skaza cinskych akcnych velkodiel. dokonca aj choreografia ma chytila za srdce a bojovnici nelietali po vzduchu ako vrabcaky. no, ale co je podstatne...woo nas mazane pozonamoval s postavami a s dejom a potom pridu okamihy, pri, kt. si nevydychnete...velmi sa tesim na pokracovanie ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o další skvělý čínský megafilm? To jsem si také původně myslela. Film jsem měla dokonce možnost vidět přímo v Pekingu už v červenci 2008, ale ani tato „autentická“ atmosféra nepomohla vylepšit mé mínění. Naopak můj názor očividně kontrastoval s nadšením okolních Číňanů, hrdých na svůj národní film. „Krvavé pobřeží“ se zpočátku tvářilo jako historický film, ovšem postupně se do něj začaly vkrádat podivné trapné vtipy a nepřirozené křečovité dialogy. Že by se tvůrci snažili udělat film pro oživení trochu komediálním? Vážně nevím, co tím sledovali. V každém případě se dá pochválit jen efektivní znázornění bitev a bojových strategií, což ovšem samo o sobě nedělá film dobrým filmem. A na konci ještě „To be continued“? Díky, ale na druhou část bych už ani neměla chuť se podívat. „Krvavé pobřeží“ pro mě bylo velkým zklamáním. ~(1,8)~ ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na velkolepé bitvy plné propracovaných bojových scén. Bitvy jsou ve filmu dvě, jedna na začátku, další v druhé polovině snímku. Děj mezi nimi je sice trošku jednodušší, ale nenudí. Bohužel akční scény, na které jsem se těšil, pro mě byly malým zklamáním. Kvůli rychlému střihu zde není jediný souvislejší souboj, zato hodně 'efektních' záběrů na kontakt meče/kopí/jiné zbraně s lidským tělem. Dále se zde, především ve druhé bitvě, objevuje hrstka "neporazitelných bojovníků" - generálové a vojevůdci, jejichž bojové dovednosti jsou na takové úrovni, že jim mnohonásobná přesila nedělá nejmenší problém. Se zbraněmi to většinou opravdu umí a předvádějí hezké kousky, jejich protivníci se ale často chovají nesmyslně a výjimečnost těchto "neporazitelných" mi proto nepřišla tak uvěřitelná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první čínský film Johna Woo od roku 1992, tedy po 16 letech. (Cheeker)
  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama