Reklama

Reklama

Organizm

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Utajované monstrum... se probudilo k životu! Nezničitelné vraždící monstrum chystá PEKLO NA ZEMI... V dobách studené války pracovala armáda na přísně tajném projektu. Podařilo se jí vyvinout nebezpečný živý organismus, který dokáže zničit vše, co mu přijde do cesty. Vraždící monstrum získává energii z pouhého slunečního světla. Lidstvu hrozí katastrofa ve chvíli, kdy se tato dosud utajovaná armádní zbraň dostane na veřejnost a rozpoutá peklo na zemi. Učitel s tajemnou minulostí Frank Sears (Johnathon Schaech) se pokusí spolu s armádní specialistkou Carrie Freebornovou (Erica Leerhsenová) předejít katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní návrat k hrozbám uměle vytvořeného organizmu pro vojenské účely nemohl dopadnout jinak. Toto téma bylo in hlavně v osmdesátých letech a trochu výrazněji i v letech devadesátých, ale s něčím takovým přijít ještě po roce 2000 byla opravdu neskonalá odvaha. Nebo to měla být jenom taková připomínka? Na příběhu není nic originálního, nic překvapujícího. Prostě tohle tady už nejednou bylo tak co s tím. Televizní vizuální efekty nepatří sice k těm nejhorším, ale pecka to zrovna také není. Děj se, jak jinak, přísně drží už hodně dávno zavedené šablony. Jen se velmi často v tempu tlačí na pilu, jakoby to už tvůrci chtěli mít rychle za sebou. Na TV jinak standardní dílo, které mohlo dopadnout i daleko hůř. ()

Deadmaus 

všechny recenze uživatele

Možná můžeme očekávat nějaké volné pokračování po 5 letech, kde se dozvíme vyhrocení situace? Virus pohltil jeho krev a začal se sám od sebe požírat? Buďto jsem nevnímal (o čemž pochybuju), nebo režisér neměl až tak skvělý nápad. Hudba byla strašná. Jednu hvězdu dávám za vojáka, který se snažil nacpat do kuželkové dráhy, i přes svou ,,dobře" stavěnou postavu. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já dávám 3 * za počítačové triky. Mně se ta rostoucí masa líbila a rozhodně jsem viděl i horší efekty. Co se týče obsahu, tak děj se docela táhl - už jsem se nemohl dočkat konce a nebylo to nedočkavostí ! Herecké výkony byly slabé, herci nesympatičtí. Nápad to byl ale dobrý...... Jelikož mám rád horrory o mutujících virech a plazmách, požírající lidská těla, jsem rád, že jsem se na tento film podíval. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekat od jakéhokoli filmu spadajícího pod Sci-Fi Channel kvalitativně alespoň průměrnou podívanou je bláhové. Living Hell (aka Organizm) je opravdu hodně špatným filmem, jehož jediným pozitivem je, že zas až tak moc nenudí. Televizní zpracování se znatelně podepsalo jak na hercích, tak hlavně na speciálních efektech, které působí spíš jak z nějaké starší počítačové hry, než z moderního filmu. Těžko můžu tenhle výtvor někomu doporučit, ale k sehnání jsou i větší zhůvěřilosti. 20%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně se Organizm dost líbil. A rozhodně mi nepřišel tak špatný. Myslím, že alespoň nějakých 40% i více by si zasloužil. Od začátku to pro mě bylo napínavé a díky spádu, napětí a slušné atmosféře jsem udržela pozornost až do konce. Pravda, efekty onoho Organizmu nejsou zrovna omračující, ale celkový námět i zpracování se mi líbilo. Kdyby měl film větší rozpočet, nějaké to "hvězdné" obsazení a chopil se toho třeba Michael Bay, klidně by se mohlo jednat i o "hit roku.":) Ericu Leerhsen si pamatuju pouze z Texaského masakru, ale i zde obstála docela slušně. Dojde i na lehce erotickou scénu "rituálního" potírání krví, v níž jsem nabyla dojmu, že Erica vypadala přesně jako Carrie, kterak se vracela z "nevydařeného" maturitního večírku:) Způsob likvidace nezničitelného subjektu je dost možná pochybný a vypadá to, jako by tvůrci nevěděli, jak by se vlastně dal zničit, a proto přišli s nápadem genové odolnosti hlavního hrdiny, jejíž původ sahá až k vědci, který tento Organizmus vytvořil. Líbilo se mi to, a minimálně alespoň jako možnost biologické zbraně je to velmi efektivní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v USA ve městech Belen a Santa Fe va státě Nové Mexiko. (Terva)
  • Film byl za 4 500 000 amerických dolarů natočen za 29 dní. (Terva)

Reklama

Reklama