Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro tvorbu Woody Allena tak typicky konverzační kriminálka, která zkoumá již tolikrát analyzované etické dilema - je člověk svobodný až tak absolutně, že může připravit o život jinou lidskou bytost? Raskolnikovská hloubka Allenově scénáři tentokráte schází, snaží se ji nahradit chvílemi až příliš majestátně a pateticky znějící hudba Philla Glasse, leč Kasandřin sen svůj účel splňuje - coby divák jsem si nad několika inscenovanými situacemi skutečně položil otázku, co bych na místě hrdinů dělal já... Zajímavým prvkem je nezobrazování klíčových scén příběhu, před divákem tak zůstává ukryto cosi podstatného (skládajícího se povětšinou z násilných výjevů) a modifikuje to jeho následný vizuální vjem, který je určen střihem či odjezdem kamery od merita věci. (Trochu to připomíná koncept Michaela Hanekeho v jeho fenomenální Bílé stuze) Suma sumárum - Woody Allen nezvykle vážný a coby režisér bravurně zvládající pro něho trochu netypický žánr, auru čehosi jedinečného ale jeho kriminální psychologické drama ztrácí, takhle píše a natáčí jen dobrý režisér a scenárista, ne už tak ten výjimečný... Podobné filmy: Zločiny a poklesky, Match Point - Hra osudu ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborná atmosféra, perfektní Ewan McGregor a Colin Farrell -ještě mi tam něco chybělo/// Fíha, Woody Allen překvapil. Poslední komedie co jsem s ním viděl mě totiž moc velkou radost neudělali. Ovšem je zřejmé, že dramatická stránka mu jde navýbornou a tento film jsem si doslova vychutnal./// Celkem 84%/// ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama. Zápletka není zas až tak moc originální, Woody už s podobnými tématy pracoval, ale scénář dobře funguje. Vytknout by se daly určité zdlouhavé momenty, které však mají své opodstatnění, a určitá vykonstruovaná "umělost", kvůli níž film chvílemi působí poněkud nedůvěryhodně a divák se tak nemůže do příběhu plně "zažrat". Velkým kladem jsou ale rozhodně skvělí herci v hlavních rolích a působivá hudba. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody znovu po Match pointe na depresívnu nôtu. Trocha sa opakuje, aj čo sa týka prostredia, lenže scenár nás neustále drží v napätí, čo sa bude diať ďalej. Herci obsadení presne naopak, ako by som pri čítaní titulkov čakal. Je to dôkaz, že Farrell aj McGregor sú kvalitní herci. Je príjemné vidieť Ewana v inej úlohe, ako melancholického romantika. A Farrella v úlohe lúzra bez sebavedomia ešte viac. So záverom sa Allen tentokrát vôbec nesral. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster pera, nielen toho, čo ponúka svojím nevlastným dcéram, sa len málokedy pomýli a Woody to neurobil ani tu. Plno chytrých dialógov, ničím nenudia a hlavne, ten pocit, že napriek super tragickému príbehu vy stále máte taký dobrý pocit, vysoko zábavný. Špičkový Match Point to nie je, ale Cassandra prináša ten istý záujem režiséra: nie o zločin samotný, ale o jeho dôsledky. To znie teda až tak trocha seba-plagiátorsky, čo by Allena mohlo dostať až medzi slovenských ústavných činiteľov, ale to nebola jeho ambícia. Cassandra je ako tá speváčka Sandra. Všetci ju poznajú, no nepúšťajú si ju často, vedia, že to nie je vrcholné dielo, ale aj tak sa raz za čas k tejto tvorbe vrátia a stále z toho je príjemný zážitok. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama