Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Přes všechny poměrně zásadní věci, kterými se film zaobírá, mě nakonec celé dílo nechalo překvapivě dost chladnou. Příběh se zaplétá pomalu a nezajímavě, což už se mu v závěru, kdy to nabírá grády, nepodaří příliš napravit, a různé vizuální a stylistické hračičky tady taky nepůsobí tak, jak by asi měly. Pochválit ale rozhodně musím zajímavé herecké obsazení. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Ukáže vám kouty básníkovy mysli, pohnutky zhrzené ženy, psychiku vojáka a srdce ženy, která neví koho milovat. Příběh na mě přesto všechno působil chladně a někdy jsem nechápala chování postav. Věcí druhou je však to, že hudba a obraz dělá víc než slova vyslaná do větru. Fouká na vás svěží anglický poryv. Opravdu mi přišlo, že kdyby jsme zastavili film v jakékoliv minutě, dostaneme neskutečně propracovanou obrazovou scénu, ze které by byla nádherná fotografie. Příběh má moje téměř nulové sympatie, avšak provedení roznáší pochyby na kopytech. Srovnání s Pokáním je na místě, Wrightův příběh má srdce v krásném dárkovém balení. Na hraně lásky je prázdná krabice,přesto s krásným balícím papírem, díky kterému zbystří vaše oční buňky. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina byla docela utrpením. Dlouho jsem se do příběhu nemohl položit. Vše se zaplétalo utahaně, děj nikam neplynul, jen se pohupoval v rytmu náznaků a roztahaných veršů. Jen snad nápaditá vizuální stránka (která je ostatně výborná po celou stopáž) dokázala zaměstnat moje smysly. Prostě dobrý režisér zvládne napumpovat napětím i čekání ve frontě na banány. Jenže takovým John Maybury tak úplně není. Zadek zvedl až po dlouhých desítkách minut. Se změnou klimatu (chladný Wales) se ale leccos rozhýbalo, verše, pohledy i tužby získávaly smysluplnější obrysy. Keira Knightley je ozdobou celého vyprávění, nicméně po všech těch dobových výletech (Doktor Živago, trilogie Pirátů z Karibiku, Král Artuš, Pýcha a předsudek, Pokání, Hedvábná cesta, Vévodkyně) bych už od ní konečně uvítal i současnější látku.. zřejmě se brzy dočkám. Tady jsem se dočkal jejího roztomilého kukuče, který se tak moc hodí do podobných projektů a opět nejednou nechá vzpomenout na eleganci starého Hollywoodu. Knightley prostě roste každým filmem a ačkoliv si mnohé scény krade pro sebe, ani ostatní se stydět nemusí. Nekomplikovaný a intimní pohled na lásku, kterému ubližuje až moc vlažný začátek. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké výkony a hodně silné a prokreslené postavy a jejich vztahy dělají z tohoto filmu docela silný zážitek, který i přes pomalý rozjezd nakonec pořádně upoutá pozornost. Čím více si Keiru uvědomuji jako dobrou herečku, tím méně mě fyzicky přitahuje. Sienna by v tomto souboji vyhrála na celé čáře. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Film som si pustila s tým, že o ňom nič neviem a nečakám nič dobré - nechala som sa totiž ovplyvniť hodnotením iných užívateľov a pristihla som sa, ako prvú pol hodinu iba hľadám chyby, namiesto toho, aby som sa zamerala na to, čo sa mi páči. Napokon som rada, že som sa do neho pustila a vydržala. Viem, že film nie je ani zďaleka na najvyššej úrovni (najviac mi vadila miestami dosť otravná kamera a naozaj dosť čudný a pre mňa nepochopiteľný záver), ale keď som sa zamerala na dobové Anglicko, peknú hudbu, kostýmy a najmä zápletku medzi Keirou a Cillianom, tak to vyšlo. Postupne som už iba čakala čo sa bude s nimi a medzi nimi diať v nasledujúcej scéne. Takže, ak máte chuť na nenáročný vojnový film a máte radi pekné tváričky (Knightley, Miller, Murphy), tak sa nemusíte ničoho obávať a pokojne sa do filmu pustite:) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)
  • Název filmu je částečně ukazován na různých místech během celého filmu. Nejvíce je to vidět při Caitlinině aféře jako silueta na zácloně. (HappySmile)

Reklama

Reklama