Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesor anglické literatury Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) ztratil po smrti své manželky smysl života a stal se z něj zatrpklý a sebestředný muž, který se chová nepříjemně ke svému okolí. Rozhádal se s nevlastním bratrem a je lhostejný ke své dospívající dceři Vanesse, která žije navzdory svému mladému věku osaměle a bez přátel. Lawrence začne prožívat vnitřní proměnu ve chvíli, kdy potká svou dávnou studentku Janet (Sarah Jessica Parker). Stárnoucí profesor po letech poznává lásku, kterou musí zaujmout jinak, než svými literárními znalostmi a intelektuálními frázemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle "malý" filmy ze života docela rád, ale tohle byla bohužel jedna velká nuda o nějakejch naprosto nezajímavejch existencích. Trochu mě pobavil akorát ten adoptivní bratr (Thomas Haden Church), jinak mi nějak všechny postavy a jejich osudy byly úplně ukradený. Do toho hraje celou dobu nějaká hipsterská hudba a strašně se to vleče. Nakonec se to dovleče až k takovýmu nicneříkajícímu konci. 2 hvězdy jsou možná až moc. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedal, necakal som od tohto filmu vela. Nakoniec vsak mozem skonstatovat, ze som vlastne videl mily sympaticky film o ludoch, ktori na vzdor svojej vysokej inteligencii nie su uplne schopny sa zaradit do spolocnosti a najst si seberovnych kamaratov, ale snazia sa samotarskym sposobom prezit a fungovat v obycajnom zivote. Filmu velmi pomohlo vyborne herecke obsadenie. Dennisa Quaida som si takto naposledy uzil vo filme Whyatt Earp. Postavu zpustnuteho a unudeneho profesora zahral perfetne. Skvele mu sekundolval jeho adoptivny brat stvarneny T. H. Churchom. O Ellen Page sa nemusim nejko extra vyjadrovat. V akomkolvek filme sa objavi bere mi dych, a postavu inteligentnej stredoskolacky, ktora si nevie najst kamaratky a ziarli na otcovu novu znamost v podani nevyraznej S. J. Parker, zvladla znovu z velkou lahkostou. K filmu este treba povedat, ze urcite nesadne kazdemu a vela divakov sa pri nom moze nudit. Ak sa vsak na divak spravne naladi moze si ho bezpochyby velmi uzit. Je to pribeh zo zivota, z nie vybornym, ale urcite inteligetnym scenarom. A urcite od toho necakajte cisto krvnu komediu. To by ste boly nadmieru sklamany. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Skromné, milé a velmi citlivé dílo. Smart people poměrně přesně zapadnou do konceptu půvabného, nezávislého snímku, jehož prostřednictvím se můžeme dozvědět především něco o sobě. Není třeba řešit, že konec je „typickým americkým happy endem“, tady je spíše důležitá cesta k pomyslnému cíli, cesta ke změně být někým, kdo nemá potřebu žít z vědomí, že je v něčem lepší než ostatní (i když třeba opravdu je). Není to samozřejmě jediné poselství tohoto snímku, např. postava Chucka reprezentuje typ na oko lehkovážného a téměř bezstarostného týpka, jehož (zdánlivě) největším problémem se zdá sehnat nocleh a mít na druhý den z čeho žít. Tři postavy (Sarah Jessica Parker určitě dobrá, ale mezi svou „svatou trojici“ z tohoto filmu ji nepočítám), tři nesmírně zajímavé charaktery a tři herci, kteří bez výjimky hrají civilně, zároveň velmi přesvědčivě a bez jakéhokoli náznaku nucenosti. Bylo skutečně až pozoruhodné, jak lidsky a nenásilně byl celý příběh podán a jak si suverénně svůj statut bez problému po celou dobu stopáže dokázal udržet. Moc pěkné. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, není to žádná řachanda ani romantika, ale obě linie se tu prolínají s příjemně osvěžuící rodinkou. Velmi konzervativní a lehká režie, spolu se skvělými herci (překvapivě i S.J.P.), nápaditý scénářem (který se zároveň o nic nesnaží) a příjemným soundtrackem vám společně vytvoří zábavných 90 minut. Má slabost pro Dennise a Ellen se stále zvětšuje a toto dílko jim dopřálo dostatek prostoru dokázat, že umí. "Tak trochu jiná rodinka" se lehce otřásá v základech pod vlivem nových impulsů a zvratů v jejich životě... 75% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Malý příjemný film. Vím, zní to desně. Ostatně já si na tyhle nízkorozpočtové filmy neznámých režisérů, kam si několik slavných herců odskočí od natáčení hollywoodských blockbusterů, aby se cítili pořádně intelektuálně na výši, nikdy moc nemusela. Asi i proto mě naprosto neznýmý snímek Smart People, který jsem objevila jen proto, že si Dennise Quaida považuju od dob Great Balls of Fire! za mimořádně charismatického, hezkého a nadaného herce, tolik překvapil. Okay, možná byste pro Quaida po shlédnutí Smart People nehlasovali v anketě o nejvíc sexy muže planety, ale vše ostatní sedí i tentokrát. On a Ellen Page, Thomas Haden Church a Sarah Jessica Parker jednoduše vytváří hrozně příjemnou čtyřku poměrně obyčejných lidí, která by mě zaujala i v "reálném" světě. A to může být někdy zajímavější než dokonalé exteriéry nebo šokující závěrečné pointy. ()

Galerie (64)

Související novinky

Prequel k 300 našel režiséra

Prequel k 300 našel režiséra

17.07.2011

Původně chtěl „předkračování“ ke svému hitu režírovat sám Zack Snyder, ale ten má teď spoustu práce s novým Supermanem a studio Warner Bros. se chce do starověkého Řecka (a Persie) vrátit co nejdříve… (více)

Režisér pro pátou Past?

Režisér pro pátou Past?

14.02.2011

Bruce Willis blouzní o další Smrtonosné pasti tak často, že jsme tomu postupně přestali věnovat pozornost. Najednou se ale zdá, že studio 20th Century Fox hodlá přitlačit na pilu. Najalo totiž… (více)

Reklama

Reklama