Reklama

Reklama

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tahle rodina se snad učila u gestapa a doučovací lekce měla u Velké sestry z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Chápu, že se všichni chovají hystericky, protože jsou pod neustálým drobnohledem rodiny, která probírá před všemi členy i když se někdo uprdne. A postižení jsou všichni, včetně těch malých přemoudřelých fracků, kteří diktují otci co má dělat, jak se chovat a koho milovat. ____ Odpudivě uvřískaný film. /14. 7. 12./ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vcelku o nicem, ale film ma jeden obrovskej klad a to je Steve Carell, kterej hraje naprosto perfektne a behem filmu prakticky neudela zadnou ze svejch uchylaren, coz vzhledem k tomu, ze hraje krapet deprimovanyho fotrika, presne role potrebovala. Jinak samotnej film ma v pohode zapletku, Binoche je taky v klidu, ale problem je, ze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. A to ne dobry nebo spatny, tech vtipu je tady tak malo, ze je pak clovek rad za cokoliv. A pak me ke konci srala rodinka, kdy byly vsichni strasne spravny, jen Steve byl osklivej, fakt sem doufal, ze vezme tyc a rozseka jim drzky na kasi. Celkove, i kdyz sem se u filmu zasmal mozna dvakrat, neda se mu uprit, ze je slusne natocenej a zahranej, takze 3*. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma rozveselil. A to tým najlepším možným spôsobom. Hedgesovú tvorbu nepoznám, ale tento film ma jednoducho nadchol, či už perfektným spracovaním, alebo samotnými hercami, ktorý sú úplne bezchybný. Neskutočne uveriteľný a hlavne pohodový Carell, ktorý dokazuje, že mu role mužov čo nevedia čo zo sebou sadnú lepšie ako priblblé komédie typu božský Evan. Roztomilá Binoche, ktorej scény boli plné ženskej elegancie ale aj streštenosti, všetky postavy ako som už povedal sú jednoducho fantastické a každá má svoju pamätnú scénu a každá má čím zaujať. Veľmi pekné nahliadnutie do krízy stredného veku a tiež ako mozaika osudov a vzťahov jednej rodiny, ktorú môžem bez väčších problémov označiť za veľmi trefnú. Tento film sa mi jednoducho páčil a aj keď mal pár slabších miest a koniec bol až tak prirýchli že by sa dalo hovoriť o tom že trocha skazil koniec aj tak mu dávam plný počet aj keď nie úplne stopercentný, ale každopádne Dan Burns si akosi našiel cestu k môjmu srdcu a teraz keď sedím a píšem tento komentár a počúvam Let my love open your door v prevedení Petea Townshenda som absolútne presvedčení, že takéto filmu sú skôr raritou a som veľmi vďačný za tých pár, ktoré som mal možnosť vidieť, pretože sú fantastické. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Juliette Binoche se zdá býti dokonalou ženou. Umí vytvářet nadpozemská díla z Čokolády, procestovala celý svět a umí luštit křížovky:) Když se seznámí se Stevem Carellem, převrátí mu, jeho dosud vcelku poklidný život, vzhůru nohama. Stevovi role "Losera" padla jako šitá na míru a kvůli Marii začne vyvádět různé kejkrle, jako třeba schovávat se oblečený ve sprše, nebo padat ze střechy:) Spolu s Juliette jim to spolu sluší a nakonec si i oni zaslouží své štěstí. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama