Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Do lesa sa neoplatí vždy chodiť, zavše tam môžeš naraziť na vyplatlaného sedliaka, čo nemá ani prvý stupeň základky a rád si v rámci voľného času, ktorého má neúrekom, len tak povraždí. Hororová klasika, veľa krvi a možné ľudské obete. Bez nadprirodzena, ktoré ja tak obľubujem, ale toto nie je ten druh, kde by sa hodil. Na konci sa však aj tak človek opýta: A kto tu bol vlastne ten psychopat? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nový přírustek do rodiny hixploitation je vskutku povedenou žánrovou jednohubkou. Jamie Blanks čaruje nejen na pozici režiséra, ale zejména jako hudební skladatel. Strom Warning však bohužel postrádá jakoukoli gradaci děje. Spolu s přesunem děje na ostrov sice s napětím očekáváme co se bude dít, ale temporytmus snímku nemá sílu diváka vtrhnout nějak vážněji do příběhu. Narozdíl od většiny podobných kousků snímek překvapuje poněkud pozměněnými hodnotami. Nejenže ze znásilnění tu zůstane jen pokus, ale zejména většinou nejdelší utíkací část (zejména u současných teens kousků) byla velmi prozřetelně nahrazena dlouhým ponižováním hlavního páru. Z toho důvodu též bylo potřeba věnovat více prostoru všem buranům a musím uznat, že tohle vyšlo. Sice se nemusíte bát žádného úleku způsobeného nečekaným vpradnutím vraha do obrazu - neboť Storm Warning nabízí nečekaný přehled o všech postavách - ale zároveň budete se divit, že se nezajímate pouze o jednu stranu mince. Všech pět postav má totiž jistou osobnost, jsou jednotlivě zcela nezaměnitelné a zajímavé, dokonce i ten pes. Stejné je to i s prostředím, které splňuje zhnusující účinek. Věřte tomu nebo ne, ale tento souhrn ještě neobsahuje veškeré klady. Velmi originální je totiž jednání obou 'kladných' postav, ženu s koulema a váhavého muže jsme sice již viděli mnohokrát, ale takhle silně bránící se ženskou hrdinku už jen párkrát. Když Pia začne připravovat svůj plán na záchranu, spolehlivě většinu diváku zamrazí v zádech. Komplikovaná past ve stodole a bolestivá nástraha na penis, který by chtěl někam, kam nepatří. Už asi jen těžko uvěříte faktu, že jednotlivá zabití, ač jsou krátká, mají rozhodně čím zapůsobit. Přestože je oběti jen málo, pochybuji, že byste někdy zapomněli na způsob jejich likvidace. Jen smůla, že si snímek drží takový odstup, neboť tenhle jediný zápor je až příliš veliký. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Příběh sice postrádá jakýkoli nápad, ale tvůrci si to vynahradili na slušně originálních zabitích. Aby taky ne, při tak nízkém počtu protagonistů si mohli s každým pořádně vyhrát a minimálně dvě scény se vám zapíší hluboko do mozku. Jamie Blanks potvrdil pověst schopného horrorového řemeslníka (na Valentine raději zapomeňme) a rozhodně se můžeme těšit na jeho další kousek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Wolf Creeku mé druhé (alespoň co si teď v rychlosti vybavím) setkání s australským hixploitation dopadlo nad očekávání dobře. Film sice jede víceméně po zaběhnutých kolejích, mírně překvapí snad jen poměr úmrtí mezi kladnou a zápornou stranou. Malá dávka originality tu ale vůbec nevadí. Vidláci jsou zde totiž vyobrazeni velmi odporně, strach o osud hrdinů vás vtáhne do děje a vy si budete přát, aby se těm hajzlům buranskejm pořádně pomstili. Film je místy dost krvavý, jedna scéna pro mne byla dokonce až nepříjemná (kdo viděl, ví...), atmosféra taktéž funguje. Storm Warning rozhodně hororovým fanouškům můžu doporučit, jedná se o nejlepší film svého žánru (hixploitation) za poslední dobu. 90% Horror movie of the year ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další z řady vidlácké vybíjené, tentokráte po Australsku.Páreček nesympatických měšťáků vyrazí rybařit, samozřejmě motor se podělá a tak je potřeba se někde upíchnout.Co čert nechtěl, plesnivý dům obývají tři mongoloidní koňomrdi a může začít další klišoidní céčko o hovně.Ve filmu není žádný výrazný moment, který by stál za řeč.Děj se odehrává pořád na jednom fleku, nedočkáme se žádných pořádných naháneček či pastí.Dvojice se nemá za co mstít, jelikož se jí vlastně nic nestane.Trochu jsem doufal, že ta kráva dostane dvojitou penetraci, načež se jí ještě do huby udělá fotr a ta městská bábovka se vzchopí a všechny řádně vykundí.Ne bohužel, dočkáte se jen pár slintů a zabitého klokánka (což mě nasralo) a pěkné prdelky.Nuda bez tahu na branku a bez invence.Už mě tyhle sterilní mrdky riadně serou.Jediný plus hudba.30%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama