Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snad první slasher, kde jsem se všemi postavami opravdu sympatizoval. A to se cení! K tomu ještě atraktivní norské prostředí a vynikající atmosféra. Přes tato nesporná pozitiva je film ale strašlivě předvídatelný a konec by k mé plné spokojenosti taky musel být jiný. Takhle je to "jen" něco málo přes 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle řady hodnocení bych očekával severskou bombu, nakonec to byla jen bombička se závěrečným slušivým pšoukem. Průměrná vyvražďovačka plná horrorových klišé - bleskově se míhající postava jako šmouha přes obraz za obligátního svistu (kdysi účinné, dnes obehrané), ve dveřích se jistě neobjeví očekávaný zabiják, ale někdo nastrčený, pro pomoc se nedá dojít, psychopat zabiják měl pohnuté dětství a pohřešovaných 111 lyžařů? to snad ani ne.... Nevadí mi kopírování celé řady podobných horrorů (Pátek 13, Texaský masakr, Valentýnská pomsta ...s krumpáčem...), ale že místo mrazivé atmosféry (která se snad uprostřed ledu a sněhu nabízí) se staví na pár lekačkách. Osobně mám tyhle slashery rád, ale tady se šetřilo strašením i gore. Škoda.... ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když už je to horor od seveřanů, tak ho obohatí o své typické nápady nebo zajímavý scénář. Po filmu musím se zklamanou tváří konstatovat, že se jedná pouze o doslovné kopírování desítek amerických hororů. A to téměř scénu od scény, marně jsem hledal nějaký originální nápad. Hudba a kamera pěkná, herci sympatičtí, ale to je tak vše. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Fritt vilt nudí tím nejošoupanějším možným horrorovým motivem maskovaného zabijáka, který znepříjemní výlet omladině odříznuté od civilizace. Skrz na skrz průhledný děj neumí překvapit, nemá fantazii, naopak si s železnou pravidelností jede od začátku do konce rutinním tempem po předvídatelné línii. Zpracování až na zimu zálezající pod nehty nedisponuje vyspělým dojmem a sotva se dokáže držet průměru. Horror, který brzy vyloží karty a nedokáže diváka v čemkoli znějistět, funguje jen stěží. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bohapustá rutina, která má naprosto identické schéma například s (horším) Pachem krve či (lepším) Wolf Creekem. Abych to fofrem shrnul: Fritt Vilt má k dobru atmosférické prostředí hor zahalených do slušivého modrozeleného filtru, zručný střih, přijatelně se chovající sympatické postavy a místy slušné napětí (zejména první vražda). Nohy podráží krutá neoriginalita a přemíra klišé (závěr), stejně jako gigantický WTF faktor - opět tu máme oblast, v níž se ztrácejí pravděpodobně desítky lidí a přesto nikoho nikdy nenapadlo prohledat opuštěný hotel, ačkoliv je zjevně jedinou budovou v okolí a jsou v něm nepříliš důmyslně ukryté tuny věcí po obětech... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno