Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podařený norský slasher, který hodně připomíná americké vyvražďovačky, třeba hned úvodní titulky (články v novinách hlásí počet pohřešovaných v horách) mi připomněly Wrong Turn. Najdeme tu sice pár nelogičností a dostatek klišé (vrah si schovává různé věci a cetky po všech obětech a našim hrdinům to není ani trochu divné), ale to si milovníci slasherů už zvykli opomíjet. Hrdinové jsou ve většině případech sympatičtí, zamrzí však, že umírají přesně v tom pořadí, jak jste si tipli na začátku, pěkně jeden po druhém. Cepín jako zbraň umí udělat pěknou paseku, jen mi přišlo, že se s tou krví občas dost šetří. V tomhle případě to nakonec není na škodu, jde především o atmosféru, kterou má Fritt Vilt na rozdávání. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že umriem od nudy. Zúfalá kopírka všetkého, čo nás už dávno prestalo baviť na amerických slasheroch. S krásnymi nórskymi horami v pozadí - to je jediný rozdiel. Nelogičnosti, všetky mysliteľné hororové klišé, hrozne debilne jednajúce postavy (vrátane vraha - koniec nad priepasťou je obrovské WTF). Bez napätia, bez jediného zaujímavého režijného nápadu, bez poriadneho gore. Má to akurát slušný vizuál, ale ten vám na počkanie vyčaruje hocijaký videoklipový remeselník. Chcel som dať 2*, ale vpálim jednu, aby som vyjadril názor, že toto je presne cesta, ktorou by sa európsky horor uberať nemal. Vážne - ktorýkoľvek remake od Platinum Dunes je oproti tomuto žánrové veľdielo (update: okrem príšerného Piatku trinásteho). ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Nakonec jsem dostala jen klasickou vyvražďovačku z hor s vrahounem s krumpáčem. Taky se mi líbí, jak je vždycky někde ve strašidelném domě pokoj se spoustou novinových výstřižků, aby se hrdinové mohli pěkně pohodlně dozvědět, o co jde. A začínám si všímat, že otupělost hlavních postav vůči zjevnému nebezpečí je snad nějaký zvyk těhle norských či jiných severských napínáků. Takže po tom, co objeví sklep plný věcí zabitých turistů a podezřelé výstřižky z novin, se tomu akorát zasmějou. Nikdo z herců mě výrazně nezaujal, leč ani nevadil. Pár scén ale dobrých a vrah se krumpáčem oháněl s chutí, navíc atmosféra (tradičně) velmi dobře zvládnutá. Celkově slabší nadprůměr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající moderní slasher!! Takhle by to mělo vypadat!! Film nepostupuje v zajetých kolejích "Naženeme bandu nesympatických mladých debilů na nějaké izolované místo a tam je necháme vyvraždit nějakým vrahounem.", ale dlouhou dobu nás seznamuje s postavami filmu a jejich vztahy. Divák se tak se všemi má možnost perfektně sžít a vyloženě mu přirostou k srdci. Navíc všichni herci na daný žánr hrajou excelentně a líto mi bylo opravdu všech. Tím pádem jsem měl o ně i strach a tím pádem jsem přesně nedokázal určit, kdo přežije ... Prostě ta psychologie postav byla špičková a posunula tak ohrané téma "slasher" o level výš ... Gore si člověk příliš neužije, ale zde mi to fakt nevadilo. Vrahoun je nekompromisní obrovský "polárník", který to řeže krumpáčem hlava nehlava. Jeho útok příjde naprosto nečekaně v jediné vteřině a od té chvíle začíná již jen drsný hon na partičku mladých dobrodruhů. Ten krumpáč byl jednoznačně vypůjčen od horníka z klasiky slasherů My Bloody Valentine (1981), ale spíš potěšil než by tuto klasiku urazil ... (Hodnoceno ještě před shlédnutím druhého dílu ...). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor, který těží z bezvadného prostředí opuštěného hotelu vysoko v zasněžených horách. Atmosféra je hodně dlouho velmi dobrá, bohužel konec není úplně nejlépe vymyšlen a zpracován. Norové u mě dostali po hororu "Temné lesy" druhou šanci a tentokrát to dopadlo mnohem lépe. Dobrá vyvražďovačka, pro fanoušky tohoto žánru můžu jen doporučit. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama