Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Docela solidní vyvražďovák, o kterým rozhodně nemůžu říct, že by mě zklamal. Já sice preferuju novější věci v tomhle subžánru, ale efekty jsou docela obstojný a když člověk trochu zohlední dobu vzniku, rozhodně se pobaví =). Co je typický, tak většina herců je přítomna jen proto, aby mohla být odklizena a bohužel to dávají jasně najevo. Taky napětí vcelku pokulhává ... no ono tam vlastně žádný není. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Navzdory prevazne nepriznivym komentarum zde na CSFD me tento film bavil. Ano, je to vykradacka v pravem slova smyslu, ale je pomerne zrucne natocena a me rozhodne nenudila. Plus pouzit jako vrazednou zbran krumpac je dle meho nazoru naprosto genialni a po hrichu to od te doby nikdo nezkusil (nebo o tom alespon nevim). Za film samotný dávám 4 hvězdy, ale pátou přidávám za to, že tento film NAPROSTO ZDECIMOVALY ZÁSAHY MPAA, která zde provedla jednu ze svých největších cenzur v historii - výčet vystřižených scén jsem popsal díky IMDb do diskuze. A tak se paradoxně z možná nejkrvavějšího a nejbrutálnějšího slasheru (nejen) té doby stala poměrně sterilní zábava, kde je krve minimum (to je pro rejpaly, kteří tu plísní tvůrce). Zajímavosti: 1. MBV je nejoblíbenějším slasherem Quentina Tarantina. 2. Připravovaný remake (leden 2009 - http://www.csfd.cz/film/239826-my-bloody-valentine-3d/) bude koncipován jako 3D snímek a navíc s ratingem R, což ho činí jediným remakem 80s hororů příštího roku, na který se skutečně těším. 3. Při závěrečných titulkách hraje originální a chytlavá kytarová balada, která shrnuje základní příběh filmu. Ke stáhnutí je zde - http://www.canuxploitation.com//Theme-LegendValentine.mp3 . 4. PO 28 LETECH PŘIŠLA NA TRH V LEDNU 2009 KONEČNĚ NEOŘEZANÁ VERZE NA DVD DÍKY LIONSGATE. OBSAHUJE TAKŘKA VŠECHNY VYŘAZENÉ GORE SCÉNY A FILM TAK KONEČNĚ DOSTÁVÁ SVŮJ PŮVODNÍ ROZMĚR. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Strukčně- herci do jednoho sympaťáci (u kterých vás bude i mrzet, že někteří z nich zkapou), navíc herci, co umí hrát (jasně, druhej De Niro nebo druhá Streep nehrozí, ale zároveň to nejsou žádný... hérečky :-), příběh (legenda) zajímavej, příběh, co krásně odsejpá, hudba mrazivá, gore (jop, měl jsem tu lepčejší, necenzurovanou verzi) vychytaný (tohle že byl rok 1981? No shit, gore lepší než v půlce současných krváků). A to nejpodstatnější- atmosféra? Pff, tohle je vysoká škola hororové atmosféry. Takhle má vypadat slasher, kurde. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

There's more than one way to lose your heart... Další kousek ze slashermánie následující po uspěchu Halloweenu a Pátku 13. Kopírování a zvlášť vykrádání, to je možná moc silný slovo. Jo, nic novýho pod sluncem, ale tenhle žánr má docela omezený možnosti a tak je podle mě lepší nepožadovat nějakou větší originalitu (teda když to zrovna nebije do očí) a užít si všechny ty vraždy a vrahy co nejvíc... My Bloody Valentine je dobrá záležitost. Zápletka se motá jak jinak než kolem (mého neoblíbeného) Valentýnu, konkrétně tak že se jeden takový den stala hrozivá tragédie v místních dolech, která zrodila šílence a následně i vraha - horníka s plynovou maskou a krumpáčem. Ten zakázal občanům městečka slavit kdy víc tenhle trapnej svátek, pod výhružkou že se vrátí (i s krumpáčem). Tak to na 20 let zafungovalo, než si lidi řekli, že už je onen Harry Warden minulostí. Chyba. Silnou stránkou téhle vyvražďovačky je jednoznačně prostředí dolů a docela dobře stravitelní teenageři (hlavně ten tlouštík byl sympaťák), chvályhodně vypsychovaný konec . Vrah je taky v pohodě, holt plynová maska má vždycky něco děsivýho do sebe. Co se týká vražd, nic extra, ale ani nic na sprcání. Nevidím větší zápory, snad jen někomu by mohlo vadit, že neuvidí jediný bradavky, teda snad s vyjímkou chlapských. (screeny) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (Zdroj: ČSFD)
  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)

Reklama

Reklama