Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Brutální kanadský koktejl plný nechutností a syrové brutality, opravdu jen pro velmi silné žaludky. Je tu neuvěřitelný počet mrtvých, hornický oblek dodává vrahovi neuvěřitelnou št'ávu. Jeho nejoblíbenější vražednou zbraní je krumpáč, se kterým umí zacházet, jak se patří. Porovnávat tento film s Pátkem 13 je naprostá demence, protože tento film, kromě toho, že je slasher s ním nemá nic společného. A navíc, je daleko lepší než naprostá většina Pátků 13. Jediný, který by se mu mohl rovnat je Pátek třináctého 6. Je mi uplně jedno, jaký brak je Krvavý valentýn 3D (2009), nemám v plánu ho zhlédnout vůbec nikdy, originál je výborný! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak konečně taky někdy můžu nesouhlasit s Obitusem. Možná to nepřináší nic nového, ale všechny Pátky třináctého tomuhle nesahají ani po kotníky. Dokonce tohle v mých očích docela znatelně otřáslo nejvyšší pozicí slasher žánru (Halloween II). Skvělá osmdesátková jízda, vrah v hornickém overalu skvělý (v jeden okamžik jsem čekal, že zazní známá věta: "Já jsem tvůj otec, Lucu!" a ano, již povedený remake tohohle filmu mě přesvědčil o tom, že krumpáč je jedna z nejlepších vražedných zbraní. Strašně se mi líbí hned úvodní titulková scéna. Pro mě jeden z pětice nejlepších slasherů, až se divím, že to nerozjelo delší sérii. 4,5* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (Zdroj: ČSFD)
  • Název filmu inspiroval kapelu My Bloody Valentine, jakožto ikonu devadesátých let, a ztělesněním pojmu shoegaze, k vytvoření jejich vlastního názvu. (sakuL_)

Reklama

Reklama