Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná oddychovka o starém bláznu a jeho sbližování s dcerou při honbě za klenotem.. ehm jiný film :) za starým Španělským pokladem. Naštěstí je v jedné z hlavních rolí roztomile šílený Michael Douglas a to vlastně vystačí na celých 90 minut. Komu se podaří neusnout, je na konci odměněn pěkným příběhem. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové filmy mám rád, ale tento si místo v mé oblíbenosti nezískal. Tvůrci zřejmě měli úmysl vytvořit ,,obyčejný a nezávislý" film, který občas pobaví a bude řešit všední problémy. Jenže pobavil pouze dvakrát a celkově jsem se nudil. Vždyť hlavní příběh nemá co říct. A u takovýchto filmů by měl. Většinu rozpočtu zaplatil několikrát zde propagovaný fast food, což také nechápu. Co má co dělat reklama, možná nepřímá, v tomto filmu? Jen děkuji za číňany a ,,zběsilou" jízdu na motorce přítele Charlieho. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Takhle by asi vypadal Oliver Twist, kdyby ho přesadili do americké reality a nechali mu jednu polovinu rodiče. Ta polovina se jmenuje Michael Douglas, je udesne fousata a roztomile silena, hraje si na Lovce pokladu a hleda smysl zivota mezi bagry a detektory kovu. Atmosfericke, civilni a zvlastnim zpusobem pronikave. Snilci vsech zemi a vyznani, spojte se. Zatimco budete hledat, Evan Rachel Wood za vas odpracuje par smen u McDonalda. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pán Douglas si po Honbe za diamantem zahral v tomto trošku uletenom filme, kde sa tiež ženie za pokladom a krásna slečna Woodová mu pekne sekunduje ... a teraz k filmu samotnému, jednu vec by som vytkol ale na to som si už zvykol že USA je schopná dať nálepku komédia kde chce, čiže to že som sa nesmial už asi beriem akosi s nadhľadom ale pár úsmevných okamihov to malo a bolo tam trošku tej sentimentálnosti ... ale inak priemer ... ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Jméno Kalifornii dal jistý spisovatel. Vymyslel si zemi, kde bylo neomezené množství zlata a perel a kde ženy nosily zlaté brnění a jezdily na divokých šelmách. Můžete si to nalézt, pokud nevěříte. Charlie tomu bezmezně věřil. A svůj pobyt v psychiatrické léčebně naplno věnoval studiu historie a cestě španělských kolonizátorů v 16. století, kteří na svém konci údajně ukryli bájný poklad. Nyní je konečně propuštěn domů, ke své dceři Mirandě, která se ve svých 16-ti letech musela postavit na vlastní nohy a dřít dnem i nocí v McDonaldu, aby si mohla zakoupit starou otlučenou káru a protloukla se životem. Skvělá příležitost pro Charliho, pustit se do hledání vytouženého pokladu napříč Kalifornií, golfovým hřištěm či všestranným supermarketem. ● Obvykle film založený na osobnostech dvou hlavních představitelů, bez poutavých trikových efektů či jedinečnosti dějové nelineárnosti a originality, u mě dosahuje v lepším případě průměru. Král Kalifornie však předčil veškeré mé očekávání. Vyprávění je natolik barvité, že jsem jím byl plně emočně vnořen. Michael Douglass se stylovým hárem prošedivělých vlasů a svým osobitým přístupem k životu, který by přízemní materialisté označili za vyšinutý, aspiruje tímto filmem na svoji životní roli. I role jeho filmové dcery Mirandy byla pojata nečekaně realisticky. Ve svých 16 letech musí opustit školu a sama táhnout břímě domácnosti. Žádné naděje, sny či vyhlídky na lepší budoucnost, jen každodenní realita pracovní dřiny. ║6.7.2010║ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)

Reklama

Reklama