Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Moc nic. Příběhově celkem dobré, ale podáno to bylo velmi neuceleně. Chvíli se to chová jako promyšlené psychologické drama, chvilku jako nějaká špatná komedie a chvíli jak obyčejný film. Navíc ta velmi špatná ryba (jak ze zhulené komedie), která my tam opravdu neseděla ani za mák. Úvodních 10 minut super, ale pak to spadne do jakéhosi podivného podání, kdy slabé chvilky střídají chvilky o něco lepší a končí to velmi rychle, bez jakéhokoliv řádného rozuzlení. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Úprimne som od tohto filmu vela neočakával, no po tých skromných 99min. som velmi milo prekvapený. Pre mňa asbolútne neznáma firma,Frank A.Cappello si napísal a zrežíroval bravúrnu psychologickú pitvu. Za svoj objekt si vybral outsidera, ktorý sa nedokázal zaradiť do spoločnosti pretože sa nevedel stotožniť s okolím. Bol som šokovaný, pretože ta pitva bola dokonalá,bolo neskutočne cítiť ako Maconel trpí, ako sa zúfalý baví s imaginárnym rybacím priateľom, na tom má však nemalú zásluhu aj Slater, doteraz som ho považoval za "herca" plytkých akčných béčok no výkon ktorý podal v tichom mužovi bol famózny,oscarového charakteru. Asi takto si predstavujem kvalitnú psychologickú drámu, prežívali ste všetko čo prežívali postavy. Congratz Cappello dúfam že neprestane točiť a neupustí od žánru,práve získal fanúšika ;). ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Drama to je fakt výborný, hlavně zásluhou excelující dvojice Elisha Cuthbert a Christian Slater, oba jsou skoro až na oscara a hlavně u Elishy to je takovej první průlom do vážných rolí a poved se fakt znamenitě. Ale jinak je příběh na muj vkus až trošku moc depresivní v některejch okamžicích, což ale zase vyustí ve fakt, že o silný a emocema všeho druhu nabitý scény tady fakt nouze neni a člověka to chladným rozhodně nenechá. Nicméně to co předved Cappello na konci, už bylo trošku příliš, to bylo asi spíš pro kritiky než pro obyčejný diváky. Pro mě tim koncem zahodil celej jinak dobrej průběh filmu do hajzlu a docela mě tim zklamal, protože mi to spíš přišlo jako nějakej výkřik do tmy, co měl možná něco říct, ale mě tim zkurvil film a krom toho si myslim, že to bylo nesmyslně uspěchanej konec, kterej jakoby se vynořil odnikud a rozsek celej film. lepší 4* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jojo tohle byla pohoda. Včera jsem to dokoukal kolem 2 hodiny v noci a bavil jsem se. Příběh krásně plyne, délka je dostačující a příběh ze života je pěknej. A navíc Slater tady dokazuje že dokáže zahrát hnusnýho hajzla(Dollan Cadillac) tak i ubohého člověka, je mi ho ale trochu líto že nedosta žádné ocenění, protože si ho za tohle zasloužil. Cutjbertová mě též mile překvapila. Jen ty rybyčky co představovaly asi šílenost mi moc nesedly. Ale prostě paráda. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se prudí kolega, až se tento utrhne a jednoho dne přijde do práce s pistolí. Jenže stejný nápad mělo v téhle podařené firmě víc lidí. Než se Bob Maconel stal vrahem, hrdinou i obětí zároveň, žil běžný život kancelářské krysy, která nenávidí svou práci i spolupracovníky, dokonce i každý čtvereční centimetr a molekulu vzduchu, kterou je s nimi nucen sdílet. Po večerech si povídal s akvarijní rybičkou a určoval kulkám v zásobníku jejich budoucí cíle. Jenže ve chvíli, kdy skutečně stiskl spoušť, všechno se změnilo. Získal postavení, respekt i lásku, ale až na vrcholu zjistil, že jeho vozík nemá brzdy… Není to příjemný film. „Ptáte se, proč jsem to udělal. Ale dali jste mi jinou možnost?“ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno