Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Veskrze typický Argento. Když už se k nám do distribuce dostane něco od mistrů hororu, tak jde vesměs o ty jejich horší kousky z posledních tvůrčích let. No Matky slz se bát nemusíte. Povedlo se dle možností. Na filmu je sice znát, že nemá úplně odpovídající rozpočet, ale Argento se ukázal tak, jak jej známe z jeho slavnějších časů. Předvedl solidní napětí i atmosféru. A samozřejmě, pro něj tak typický, mix hororu s vyšetřovací detektivkou. Bohužel bohudík :-). Jeho dcera Asia je jedním slovem kočka a beze sporu je ozdobou filmu. Ovšem vizuálních vychytávek a pořádného tahu na branku se nedočkáme. Suma sumárum řemeslně zvládnutý průměr. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Už to asi tak zůstane, že z trilogie o třech matkách se mi bude líbit jen ten první díl. Ve scénáři tohohle filmu je děr jak v ementálu a logika si vyšla někam na špacír a bylo to asi hodně daleko. Jedna za všechny: Hlavní hrdinka vyhodí z okna auta svůj mobil, aby ji démoni nemohli vystopovat (tak tohle oni už umí?) a potom se jde prostě schovat k sobě domů, kde ji jistě hledat nebudou. Pár laciných lekaček už rozhodně nezachrání celkový dojem, který na mě film udělal, nebo spíše neudělal. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že docela obstojně důstojné završení jedné trilogie. Přece jenom časový odstup od předchozího snímku je zřetelný, TERZA MADRE je tak nějak modernější a brutálnější. Scénář sice neoplývá nějakými vynikavostmi a ke konci je už hodně vyčichlý (tak slabý a rychlý závěr snímku jsem opravdu nečekal), ale Argento to zvládl natočit docela dobře a vložil do filmu několik parádních scén (kreslený flashback). Ta asijská čarodějka, která skoná nezáviděníhodnou smrtí na dámském záchodku byla fakt děsivá a jelikož jsem na to koukal v noci potmě, docela mě i vystrašila. Za tohle Argentovi obrovský dík, naposled jsem podobné pocity zažil u japonské NENÁVISTi. Nečekal jsem od TERZA MADRE stejnou laťku jako u INFERNA nebo SUSPIRIE, ale byl jsem mile překvapen. Asia je zajímavá herečka, neoplývá nějakými extra super hereckými schopnostmi, ale má něco, pro co je radost na ní koukat (a tím vůbec nemyslím její nahotu). Tak nějak se v ní její, přiznejme, ne zrovna sexbombově hezcí rodiče namíchali taki, že má jisté charisma. Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4, ale myslím, že 4 si to zcela určitě zaslouží. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

hodnotiť štyrmi **** bude spravodlivejsie ... na argenta je to za poslednu dekádu mierny pokrok.. je to predsa len viac nez priemerná nechutnosť.. u argenta je to mimoriadne po 1 X co sa uchyľuje k ducharčine takehoto rozsahu ..čo je samozrejme veci v neprospech .. ps: čo však na tomto projekte skutočne stoji za to je zaverečný song presvedčivo beštialne odspievaný Dani Filthom z Cradle of Filth....za famozneho hudobného doprovodu Daemonie Claudia Simonettiho...MATER LACRIMARUM..song podobného rangu sa vyprodukuje raz za 4 roky..a v predchádzajúcej verzii filmu som ho nemal ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme měli možnost poznat díla tohoto pána horrorů, neexistují pro něho žádné tabu. Hromada mrtvých, litry krve, podřízlé krky, useklé končetiny, kanibalismus, nahota – to vše můžeme zhlédnout i v tomto filmu. Odborníci sice říkají, že Suspiria byla lepší než Matka slz, ale mě se tento snímek líbil skoro po všech stránkách. Hudbu složil opět Simona Simonetti, který jí měl na starosti i v Suspirii. Skvěle do filmu zapadala, chvílemi byla mysteriózní, strašidelná, temná – prostě každá scéna byla dobře podchycená a skvěle podbarvovala atmosféru. Efekty dělal Sergio Stivaletti, takže bylo na co koukat. Kamera zabírala detaily do nejmenších podrobností, až to bylo někdy i dost nechutné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama