Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Popijím si u pultu Colu a kolem projde cápek. Sedne si, vypůjčí si druhou židli pro svého králíka. Přiseru se a položím mu otázku, zda by se mi nepředstavil. A tak mi ventiloval, co prožil posledních několik dní. Rozmlátil v baru pár dršek, ocitl se ve vězení, kde umlátil mukla a vystřílel celé jedno velké sídlo. Působí celkem i vtipně a zbytek hostů si k nám přisedl. Jenže se to tak táhlo a mne nebavilo poslouchat kecy místního chlupatýho. Za následek si nepamatuji jedinou scénku, které jsem byl svědkem. Souboje, fajn střílečky, Van Damme, Adkins, králík - zbytek odpad. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to potvrzeno. Hrůznostmi typu Teror ve vlaku nebo Street Fighter už Van Damme opravdu netrápí naše chuťové buňky. Zde předkládá JCVD takovou tu svou jistotu, která mě mile překvapila hlavně choreografií soubojů, jenž je na mnohem lepší úrovni než v poslední době u Seagala. Navíc se myslím stává z Van Damma i stále lepší herec. 45% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ikdyž se Isaac Florentine pohybuje po celou dobu své režisérské kariéry v těch nejkalnějších béčkových vodách, oproti ostatním tvůrcům těchto vesměs podřadných produkcí má jednu obrovskou výhodu. Umí zpracovat akci tak, aby vypadala skutečně hodně dobře a zároveň tím i dostat z herců to nejlepší, pro co jsou vlastně u svých fanoušků oblíbení a vyhledávaní. Což konkrétně v tomto případě znamená, že se tady Jean-Claude van Damme představuje v té nejlepší formě, v soubojích je vidět, že za jeho bojovým uměním nestojí um kameramana a střihače, ale pouze a jen jeho dovednosti, takže choreografie a zobrazení veškerých soubojů je přehledné, dynamické a vážně působivé a po této stránce je Pastýř prostě skvělou a zábavnou podívanou. Škoda v tomto ohledu tedy ještě dvou věcí, že Florentine mnohem více nevyužil přítomnosti dokonalého bojovník Scotta Adkinse, který stačil i v tom málu prostoru co dostal ukázat své vrcholné umění, a pak že té skutečně výborné akce bylo nakonec docela málo. Problém totiž je, že právě krom té akce vše ostatní stálo za prd. Tady už Florentine jasně prokázal, proč se nikdy nevyhoupne do vyšší ligy, práce se zápletkou, vedení herců, navození tempa, dialogy, atmosféra, to vše je těžce sračkoidní, nevěrohodné a skutečně ne zcela profesionálně zpracované. Pastýř má zkrátka dvě tváře. Ta akční je nadprůměrně zábavná a působivá. A tu druhou tvoří vlastně veškerý nepovedený zbytek. A když vezmu v úvahu poměr těchto dvou tváří, bohužel celý výsledný dojem přeci jen nakonec vyznívá spíše lehce v neprospěch Pastýře, nicméně ve van Dammově kariéře nejde v žádném případě o vyložený průser, na to se tu totiž předvedl ve více než slušném světle. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání!!! Po Undisputed 2 bych čekal přinejmenším podobný výkon, místo toho přichází opět strmí pád mezi filmový balast videocéčkové kvality z třetí cenové!! Že film obsahuje tři kvalitní pohledy neznamená, že zapomenu na hnusné ukrajinské prostředí, pardon mexické...na střílecí akce, kde kulky po vystřelení netrefí ani Karosu, na bitky, které mají možná potenciál, ale výsledek je žalostný, na králíka co se sám zavře do skříně, na...to už asi stačí!! Největší chyba je opět v tom, že béčko nesmí příliš využívat venkovního prostředí, pak to všechno vypadá škaredě, šedě, protože se využívá béčkových rekvizit jako jsou třeba auta zapůjčená z mexickýho technickýho muzea, dálniční honička je z části natočena někde na letišti a to nemluvě o papundeklových kulisách hranic, na který by měli i v Hošticích, protože můžou uvolnit až třicet tisíc korun!!! A kam se poděly bitky?? Van Damm+Adkins...za 1) Van Damme pořád na to má...ale Adkins je o třídu pohyblivější, zdatnější a z jeho tukové boule by vymlatil duši!!...za 2) Adkins má před sebou možná zajímavou kariéru, Van Damme už měl zajímavou kariéru!!! Florentine mě zklamal na celé čáře!!...20%!! Jednou větou: Pro mě první zklamání roku 2008, naprosto NEVYUŽITÝ...všechno!! ani nemůžu ocenit souboje...dneska jsem přísnej !! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý po smrti dcéry prichádza do malého mestečka pri hraniciach s Mexikom, aby sa tu pridal k pohraničníkom a dostáva sa do problémov s organizáciou zloženej z bývalých členov špeciálnych jednotiek, ktorá na americké územie pašuje drogy. So spracovaním som spokojný, síce ešte prvá polovica sa nesie v pomalšom tempe, ale aj tak je dej dostatočne zaujímavý, hlavná postava je podaná výborne po všetkých stránkach a aj tu sa nájde viacero výborných situácií. A v druhej už ide všetko tak, ako aj má, tu sa už stále niečo deje, takže pre potreby filmu úplne ideálne. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Súboje síce mohli byť aj trochu dlhšie, ale všetky sú dynamicky natočené, plne prehľadné a s množstvom skvelých chvatov, o moc nezaostávajú ani prestrelky, ktoré vynikajú slušným množstvom zabitých a efektnými priestrelmi a pochváliť musím aj automobilovú naháňačku, ktorá je na pomery filmu až moc kvalitná. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, efektný úvod v bare, súboj vo väznici, časť s brokovnicou, v akcii sa je vždy na čo pozerať. Len ten finálny súboj svoj potenciál nevyužil, ale aj tak sa mi páči. Herecké obsadenie je výborné, Jean-Claude Van Damme je tu v skvelej forme, predvádza svoj najlepší akčný výkon za dlhé roky a aj jeho postava si ma získala, pár slušných vedľajších postáv a vydarení záporáci, samozrejme obzvlášť Scott Adkins, ktorý síce v akcii očakávane až tak moc priestoru nedostane, ale aj tak na tých jeho pár kopov je radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie skvelé, Isaac Florentine je v súčasnosti bezpochyby najschopnejší režisér videofilmov, pričom hlavne súboje zvláda bezkonkurenčne a tento film mu vyšiel tiež. Pastier je vydarené akčné béčko, ktoré dokazuje, že Van Damme má aj v posledných rokoch stále čo ponúknuť, jeden z jeho lepších filmov nielen poslednej doby, ale ani medzi klasikami by sa nestratil. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)

Reklama

Reklama