Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

castor 

všechny recenze uživatele

Doufejme, že je vlna asijských předělávek na ústupu. Ostatně už není z čeho příliš vybírat a přesycené publikum si žádá změnu. Pro tentokrát se nám představuje mladý americký pár těsně po svatbě, kterého lukrativní pracovní nabídka zažene až do dalekého Tokia. Všechno vypadá pohádkově, takže manžílek fotograf může začít vydělávat veleslušné peníze, zatímco se jeho krásná žena (Rachael Taylor se snaží, ale zatím ve filmovém světě na růžích ustláno rozhodně nemá) utápí v pocitech samoty a všímá si znatelných kulturních odlišností. Nepříjemné události navíc odstartuje zvláštní autonehoda, následovaná nezvyklými světelnými úkazy na každém vyvolaném snímku.. někdo se tu chce mstít. A já už mám těch nezdravě vybledlých dětí/dívek po krk.. Pár nápadů tu rozhodně je, nicméně s přibývajícími minutami trestuhodně ubývají. Což je škoda, protože Clona vznikla pod taktovkou japonského režiséra a i asijskou atmosféru tu při troše snažení vycítíme – a před pěti lety by možná solidně zafungovala, jenže dnes je třeba přijít s nějakou přidanou hodnotou. A ta se nekoná. Prostě hororová rutina, která se sama vymaže z hlavy.. Alespoň, že ta závěrečná pointa měla něco do sebe!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad remaky, lebo niektore su horsie /Souboj Titanu 2010/ ako original, niektore zase lepsie. No a u tohoto filmu Clona je remake podstatne horsi nez Shutter z roku 2004. SEm-tam sice strasidelna atmosfera je, ale hororove sceny su odflaknute a reziser Masayuki Ochiai odviedol len priemernu pracu. Cirych 50 % ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nó, asi tak, že nic nového pod sluncem. Být to nějaký můj první film podobného duchařského žánru, tak dávám hodně, ale problém je, že už sem pár takovýhle alá japonských duchařinek viděl, takže mě už napadaly nějaké ty scénáře, jak by to asi mohlo odvíjet, a to asi není dobře. Navíc když sem tak nad tím přemýšlel, tak dost napětí vlastně pocházelo ze zvuků, kteří tam ty hrdinové vůbec neslyší, ale bylo to tam jen pro nás diváky, abychom si nepřepli na kanál o pletení, no a to taky není zrovna nejlepší vizitka. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu ani netreba vela pisat. Je to klasicka hororova ducharina, ktora vas obcas vylaka, neprinasa nic originalneho, ale ak este stale nie ste nasyteni podobnymi ducharinami, tak si kludne pozrite aj tento film. Je to taky priemerny hororik. ________ Joshua Jackson - (Ben) +++ Rachael Taylor - (Jane) +++ Megumi Okina - (Megumi) +++ David Denman - (Bruno) +++ John Hensley - (Adam) +++ Maya Hazen - (Seiko) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asijské horrory mám rád, ale těm thajským nijak nemůžu přijít na chuť. V podstatě na ně koukám, jen když na ně narazím čistě náhodou (nebo prostě přijdou na řadu), nikdy ne plánovaně. Proto se mi dosud originální snímek vyhýbal a tak jsem se pořád nemohl přesvědčit, proč, že je tak oceňovaný. Americký remake tohoto thajského horroru točený japonským režisérem (nevím proč, ale nějak mi to přišlo zábavné) je na tom asi jako nejlepší thajský horror co jsem viděl. Má své okamžiky, ale jinak je to jen tak tak přežitelný balast. Tady hlavně díky Rachael Taylor (a to zdůrazňuji, že se mi vzhledově nelíbí, ale má prostě tak nějak koule). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)

Reklama

Reklama