Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený thriller s televizní produkce. Začátek celkem běžný, domluva milenců na odstranění nepohodlného manžílka, což vypadá tak tuctově, jenže... plán se nezdaří a náhle nastává dost zásadní problém "nedokonané vraždy", která roztáčí soukolí osudu zcela opačným směrem. Takže známé přísloví "kdo jinému jámu kopá..." se sem hodí, jako prdel na hrnec. Jen bych ještě víc rozvedla postavu Clinta(T. Matheson), jehož herecký projev byl odzbrojující a způsob pomsty propracovaný až do té nejtitěrnější skuliny, proto zákeřné krysy nemohly skončit jinde, než na takovém místě, které si vysloužily... v díře. ()

Diamant odpad!

všechny recenze uživatele

Pomsta nikdy nie je správnym riešením! Keď hlavný hrdina Clint uväznil vinníkov v pivnici, mal ideálnu príležitosť ich odovzdať spravodlivosti. Okrem toho vo filme narážame aj na logické problémy. Keď žena svojmu mužovi leje jed do pohára, bolo to stvárnené tak, že skôr si to mohol všimnúť ako nevšimnúť. Šerif príde vyšetrovať nečakanú smrť a nevšimne si na zemi prázdnu nádobku od jedu? Keď šerif stretne v závere filmu pri hrobe Clinta, nespozná ho? Veď sa kamarátili, chodili spolu na ryby! A ak ho spozná, prečo mu to nepovie, prečo ho nezoberie do väzby? ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Film si pozornost zaslouží především pro jméno režiséra a povedené herecké obsazení, protože vše ostaní je o poznání nezajímavější. Příběh je tuctovější než třicátý osmý díl Stop hrůzy a televizní zpracování mu příliš nepřidává. Občas se objeví zajímavý úhel kamery či náznak atmosféry, aby to bylo ve vteřině zabito nějakou přihlouplou replikou, či očekávanou událostí. Darabont rozvěsil před divákem v Pohřbeném zaživa desítky pušek a ze žádné nezapomněl v přesně očekávaný okamžik vystřelit. A to je trochu nuda. ()

campix 

všechny recenze uživatele

TV začátky Franka Darabonta, předtím než nám naservíroval kultovní snímky. Určitá kvalita tam teda je už od začátku, ale je vidět, že se jedno pouze o TV film, takže těch financí tak tolik zase nebylo, ale asi nebyly ani potřeba. Pohřben zaživa je totiž hodně přímočarý příběh o pomstě. Drama, kde jsou motivace jednotlivých postav naprosto zřejmé a pochopitelné a je zábavné sledovat stále se přiostřující dění. Hodně mi to sedlo do nálady. V dnešní době už by se to asi zbytečně zprasilo, takhle je to hodně čisté drama, kde je všechno jak má být. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože jde asi o nejslabší režisérovo dílo, tak jde taktéž o nadprůměrný film postavený na dobře promyšleném scénáři a tajemné atmosféře. Děj rychle odsýpá a pocit nudy se téměř nedostavuje. Je zde totiž vsunuto několik komických prvků a hlášek, které jsou v dnešní době již nesmrtelné. Některé z nich si totiž Darabont vypůjčit ze známých filmů a seriálů, ale kdo by si nevzpomněl na nesmrtelnou větu: ,,Miláčku (zlato) jsem doma‘‘. Máme možnost sledovat proměnu v chování hlavního hrdiny, kdy se z milujícího manžela stane bezcitný muž, který chce pomstít svou ‘‘smrt‘‘. Přiznejme si, koho by nepoznamenalo procitnutí v rakvi a zjištění, že vás žena chtěla zabít kvůli penězům a milenci.Tento film se tak může stát pěknou inspirací pro vdané ženy, které by se chtěli efektivně zbavit svého manžílka. Stejně tak je to varování pro muže, protože probudit se ve vlastním hrobě asi nechce nikdo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama