Reklama

Reklama

Když Jenna (Keri Russell), servírka ze zapadlé jižanské restaurace, zjistí, že je se svým nemilovaným mužem těhotná, není to zrovna důvod k radosti. Mateřství nikdy neplánovala a její nemajetný, žárlivý a dětinský manžel Earl (Jeremy Sisto) pro ni sám o sobě představuje už dost velkou zátěž. Jenna má zpočátku pocit, že je všechno ztraceno a její sny o lepším životě jsou v troskách. Pak ale do města přijede pohledný doktor (Nathan Fillion) a zamíchá kartami. S podporou a láskou kamarádek a kolegyň (Adrienne Shelly a Cheryl Hines) z restaurace Joe's Pie Diner se Jenna rozhodne předvést své pekařské umění, které ocení především sám majitel podniku - Joe (Andy Griffith). Poté sebere odvahu k tomu, aby se osamostatnila a začala žít podle svých představ. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $19,074,800Tržby Celosvetovo $22,179,430Tržby za predaj DVD v USA $23,106,150 //počet predaných kusov 1,213,270║ Len škoda že tento film nemá určení svoj smer, ktorý by chcel dosiahnúť, lebo namiešané je tam zo všeličoho a potom to aj tak pôsobí, keď sa fackovacie vážnejšie scény striedajú z odľahčenými, aspoň že ten priemer to dosiahlo. /55%/ ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, samotné vymýšlení koláčů je nápadité a zábavné :) Za druhé Keri Russell je pro tu roli jak stvořená. Skvěle rozpačitý vztah mezi doktorem a pacientkou, je prostě kouzelný. Pokud se jedná o atmosféru a život s manželem, tak s ní opravdu soucítím a přidává to na vážnosti. Ale jinak mě to vůbec nenudilo... bylo to příjemný film s neutrálním příběhem... Jedním slovem - MILÉ :) ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem pár hodin před tímto filmem, viděl snímek Královna koření s Aishwaryí Rai, kde se vše točilo okolo koření, vidím zde určitou podobnost, akorát zde se pro změnu vše točí okolo koláčů. No ale nutno dodat, že film Servírka je o mnoho stravitelnější, zábavnější a obsahující alespoň náznak příběhu. Pokud je hlavní hrdinka Jenna se svým manželem, koukáme na thriller o domácím násilí, jeli s doktorem Pomatterem, vše se náhle změní v romantickou komedii se vším všudy. Přiznám se, že o mnoho sympatičtější je mi spíše ta komediální rovina filmu, při které jsem se i občas zasmál. Scény s manželem na mě působí spíše rušivě. Nejsympatičtější na celém filmu však asi byla vedlejší role senilního "Matlocka" Andyho Griffithe. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Keri Russell hraje tak přesvědčivě Jenny, která hlavně peče tak úžasné koláče, že jsem uvěřil i některé méně pochopitelné linie (vztah s manželem hraničil s příběhem Noci s nepřítelem; role spolupracovnic působily naivně...). Hlavní linie - snaha po svobodě a vzájemné pochopení s šéfem koláčového podniku - Joem, je sice předvídatelná, ale nosná. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

IndieAmerican Pie. Další vypečený kousek z nezávislé trouby, tentokrát nikoliv pouze v přeneseném smyslu. Zavražděná filmařka Shelly vypráví příběh o klaustrofobickém ponoru těhotenstvím ženy v sevření tyranského slabocha, její zákonného chotě, s občasnými průduchy ve formě záletného gynekologa. Keri Russell v úloze ženy na útěku exceluje, vtipné dialogy a smysl pro pointu završují komické situace. Je to vtipné, leč neveselé, hravé, zejména hudba občas přiškrtí a povolí opratě vyprávění a psychoanalýza pomocí dortíků má něco do sebe /a do žaludku/ Komedie je to jen na povrchu. Jedna nenásilná jízda autem ve společnosti lidské zrůdy dokáže zvednout žaludek strachem i hnusem. Jako byste se dívali na uvězněného ptáčka v kleci, kterak ustrašeně lomcuje mřížemi a touží uniknout svému vězniteli. A ten netuší, že mu dal možná tu nejsilnější zbraň. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Film byl do kin distribuován do kin pod falešným názvem Broken Dishes. (slatkac)
  • Adrienne Shelly byla krátce po premiéře zavražděna. (slatkac)
  • Natáčení zabralo pouze 20 dní. (Matty)

Reklama

Reklama