Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě překvapení, čekala jsem jen americkou komedi maximálně vhodnou k žehlení a ono se z toho vyloupl docela inteligentní film. Obsazení výborné (výhradu bych měla pouze k filmovému partnerovi Felicity Huffman, který mě k ní prostě vůbec nepasoval). Dokonce i Jane Fonda, ta její "přirozená" křečovitost tady ani nevadila, ba možná naopak. Docela silné téma, co se stane a jaký kolotoč událostí to roztočí, když se (sice prolhaná) Rachel svěří , že jí otčím od 12 let sexuálně zneužívá .... Všichni se k tomu musí nějak postavit a ujasnit si své priority ve vztazích. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jeden velký problém. Nálepku "romantická komedie". Protože to opravdu není. Je tu celkem ostrý slovní humor, pravda. A nějaká ta vztahová romantika taky. Ale to je jenom koření. Ve skutečnosti jde o rodinné drama. A docela povedené. Trio ústředních postav (potažmo hereček) je výborné, a co dostaneme, to je chutné a výživné. Pokud jste si ale objednali romantickou komedii, budete zklamáni. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $19,103,072Tržby Celosvetovo $24,991,167Tržby za predaj DVD v USA $19,272,877 //počet predaných kusov 1,097,596║ Herecky slušne zahrané, len škoda že dej je statický, nevie sa nikam poriadne nasmerovať a keď už ukáže o čo skutočne vlastne ide, tak ten ľahký nádych humornosti vyznie dosť premrštený pre tému na akej bol dej v konečnom výsledku postavený. /40%/ ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Komédia / romantický film? Čo takto rodinná dráma o bigotnej starej mame, alkoholičke matke, ktorá sa nenávidí a v mladosti otčimom zneužitej dcére + psychický dopad na vývoj dievčaťa resp. mladej ženy? Snímka poukazuje na narušené rodinné vzťahy, ktoré sa prelínajú tromi generáciami žien s 2% humoru. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli tvůrci vyměnili jídlo za pervitin nebo jim naopak náhle došel, ale člověk musí mít v hlavě exkrement, aby tohle dokázal dokoukat s neporušeným zažíváním. Vypadá to, že veleduch Garry Marshall spáchal zločin proti lidskosti, ale ve skutečnosti se k tomuto „filmu“ přihlásil Islámský stát. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Garry Marshall vlastnil práva na tento film deset let předtím, než se mu podařilo najít studio, které by bylo ochotné tento námět natočit. Snímek se tak stal filmem s nejmenším rozpočtem a nejkratším natáčením, na kterém Marshall dělal. (HappySmile)
  • Film byl do kin doručen pod krycím názvem Family Law (Rodinné právo). (HappySmile)
  • V čase 1:11:15 vidíme, že má Lilly (Felicity Huffman) kabelku na pravém rameni. V dalším záběru však na rameni žádnou kabelku nemá. V čase 1:11:30 kabelku na rameni opět má. (Iveet)

Reklama

Reklama