Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono tu už bolo všetko napísané. Takže viacej rozťahovať, alebo rozoberať je úplne zbytočné. Jednoducho tu máme krásny príklad ako slušný príbeh bez hútnejšej atmosféry pôsobí ako šlapka na krížnej. Neefektívne, silene a nechutne. Čo je celkom škoda. Fraser aj Bettany vedia hrať. Čo tu robila Helen Mirren a nie len ona, ale aj jej postava si neviem dostačujúco vysvetliť, ale som nezasvätený knihou, takže možno v tom bude problém. Inu nekoná sa nič prevratné. Dokonca sa to až topí v pátose priemerných záberov a scénáristických klišé. Raz a stačilo a verím, že zajtra si ten film ani pamätať nebudem. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film začíná nadějně a koncept předčítačů, kteří jsou schopní z knih přivést do skutečného světa cokoliv a kohokoliv, je kouzelný. Inkoustové srdce ho nedokázalo využít, natožpak s ním pracovat nějak konzistentně, a pluje v příliš bezpečných vodách fantasy pro celou rodinu. Mohli jsme se prostřednictvím Jima Broadbenta dozvědět cosi o moci autora (místo prohlášení postavy, že autor nad jejím osudem moc nemá) a božském komplexu. Mohli jsme vidět, jak předčítači se svým darem chytře pracují a vyčtou si na pomoc nějakého zatraceného draka. Museli jsme ale vidět další příběh o americké rodině. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi veľké prekvapenie, čo sa týka úplne všetkého v tejto fantasy. Povedzme si pravdu, efekty boli trošička preafektované, hranie niekoľkých hercov (nie hlavných postáv) nedokonalé. Ale to by som už chcela veľa. Napriek tomu, Atramentové srdce je rodinná fantasy, ktorá ponúka všetko, čo má fantasy mať. Príbeh je podľa mňa originálny a zaujímavý. Pravda, mali sme tu filmy v ktorých sa postava z knihy objavila v skutočnom svete alebo niekto zavítal do knihy. Ale ludí ktorí vyčítajú postavy z kníh sme tu nemali. Obrovské plus je v postave Prašprst, nie je to žiadna dokonalá postava, je to iba človek so sebeckými túžbami. Vďaka Brendanovi, Andymu a Paulovi sa určite nebudete nudiť. 70% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela hezkej, ale strašně špatně natočenej. Je to stejnej problém jako u Bedtime stories, Eragonu, nebo třeba Narnie. Vždycky, když si objeví nějaký zajímavý téma, ze kterýho by mohl vzniknout krásnej příběh, tak se ho ujme buďto režisér začátečník, nebo prostě debil. Tohle dílo působí hodně lacinym dojmem a nulovou snahou natočit pěknou pohádku a je to škoda, protože o nápady nebyla nouze a potenciál to určitě má, v tomhle případě dost nevyužitej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a hlasitým čtením dokáží přivést postavy k životu. Většina z těch KOUZELNÝCH JAZYKŮ raději uchovává svůj dar v tajnost, někteří ani nevědí, že jej mají. Dokud není příliš pozdě…. Psané slovo, to je mocná věc! Knihy jsou dobrodružství, obsahují vraždy, zmatek a vášeň. A co tento film? Příběh, který lákal na svět plný fantasie je jen nezajímavě natočená nuda a překvapení jsou tak předvídatelná asi jako, že po neděli přijde pondělí. Pomalé vypravěčské tempo a postavy, které nudí i mé děti! Nelogická kravina, kterou na rozdíl od Cesty do středu Země neoživí ani kapka (byť inkoustová) humoru či triková stránka. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bohužel, žádné pokračování nebude! Režisér I.Softley si vybral knihu pohádek K.J.Erbena a PŘEDČÍTAČ B.Fraser četl z pohádky ,,Dobře tak, že je smrt na světě“. Dobře tak! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)
  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama