Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažké sklamanie v rámci očakávania druhého STARDUSTU pričom námet a herci priamo navádzajú k niečomu podobnému tzn. krásny fantasy svet a vtipné spracovanie. INKHEART hneď od začiatku ubieha ako so zatiahnutou ručnou brzdou, fantasy svet nám je ťažko odopretý pričom doň nahliadneme iba len tak pomimo aj to na pár sekúnd a všetko sa odohráva v realite kde sú prenesené postavy z kníh. O vtipnú stránku sa tiež snaží, no nie je to žiadna sláva. Postavy nie sú z tých najlepšie napísaných ale vzhľadom na to že ani knižná predloha nebola zrovna z tých najfantastickejších, film fanúšikov zrejme nesklame ale proste netreba mať príliš veľké očakávania, ktoré zrejme nemali ani producenti pretože rozpočet bol asi poriadne biedny. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Laciný , naivní a infantilní guláš , který si svou "kvalitou" nezadá se snímky vysílanými v nedělní odpoledne na některé z našich komerčních televizí. Já jsem se bohužel díval ve středu večer (má očekávání tedy byla o dost větší než v neděli odpoledne) a mohu říci , že mou pozornost (až na pár vyjímek) upoutala až postava zvaná "Stín" v závěru , která se tedy povedla , což se ovšem o zbytku filmu říci nedá. A Brendan Fraser , ten klesá a klesá a jsem upřímně zvědav v čem bude hrát příště. Film: 44% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný, že v záplavě dvojek a trojek dávám čtyřku, ale mně se to líbilo. Zajímavý námět, poměrně dobře zpracovaný, samozřejmě že chybičky by se najít daly, ale na celkový dojem aspoň u mě vliv neměly. Brendan Fraser byl sice jen průměrný, ale bohatě jej zastoupili Paul Bettany a zejména "milášek" Andy Serkis. Není to sice na čistých 80%, ale 'u mě dobrý'. ;-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Slabá fantasy rozprávka s hlúpym dejom, nelogickými scénami, ktorá bola veľmi naivná a pre deti nie príliš pekná. Mimochodom tentokrát aj s otrasným českým dabingom. Brendan Fraser by už vo filmoch nemusel nosiť ten svoj priblblý účes. Keď už chcú tvorcovia vytvoriť svet rozprávok, nemuseli by mať vždy za najdôležitejšie hradné rozprávky s naivnými, tupými zločincami s kopou vrhačov ohňa, žonglérov, princeznami a inými predpovedateľnými vecami. Takému prvému dielu Harryho Pottera to nesiahalo ani po päti. Nebavil som sa, iba som očakával koniec. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama